16

Odp: ruchome głowy - Showtec

Święte słowa, dlatego proszę się nie dziwić, że pytam o ustrojstwa z niższych półek, a na dotacje to nimam na razie co liczyć tongue poza tym od czegoś trzeba zacząć (nie od największego shitu, ale od czegoś co również trzyma się w miarę kupy tongue )

17

vandj napisał/a:

Uważam ze te głowy nie są warte 6000zł - żeby robiło to efekt (np. matryce ) jest potrzebna duża ilość by to posiadało ręce i nogi.
Przy ilości 30-40 szt jak na pokazach marttina na YT  jest ok ale przy takiej ilości za ta cenę naprawdę można Kupic coś dobrego.
Wiem są firmy które stać na takie ustrojstwo tongue ale nie widzę tego u osoby która zaczyna - chyba ze nie ma co z dotacja robić.

Moim zdaniem sprawy mają się zupełnie przeciwnie w każdym punkcie i przecinku tej opinii wink
Jeśli dopiero matryca takich głów daje efekt który jest zaledwie "ok" to poproszę przykład sprzętu który może to samo tongue

18

Sama nazwa wskazuje ze jest to dobra oprawa...  jest to ruchomy par  z dość szybkimi ruchami, elektronicznym dimmerem, tarczą kolorow,
regulacja temperatury no ok może przesadziłem z tym pierwszym zdaniem... ale postaw 4 szt na scenę 6x8 co osiągniesz?
Inaczej zakładając firmę nie pchał bym się w oprawy które delikatnie ograniczają w możliwościach. a  na początek bym kupił martiny 250tki tak do 6-8 szt. jakieś łosze nawet 300 w dobrym stanie. Jakiś porządny stół, fronty, okablowanie, kratę i dziniaki.
Wbić się hotele, duze wesela, 18 tki...... na początek wystarczy. Po osiągnięciu jakiegoś sukcesu i paru zł w materacu kupił bym nowe urządzenia zastępując mój zestaw nowym produktem. Nie wbijał bym się w nowy sprzęt - jak nam coś nie wyjdzie nie mamy kasy na kredyty i spłatę zakupionego sprzętu... na używki wystarczy z 70-80 tys  i mamy godny wystawienia na imprezę zestaw.

19

Koguty uspokoić się! Nie po to założyłem ten temat żeby wydurniać się jeden przez drugiego hmm chce zacząć od czegoś z niższej półki ale to nie znaczy że od samego dna, a na Martiny puki co mnie nie stać, dopiero po osiągnięciu "jakiegoś sukcesu" w kwestii 18stek i innych takich imprez, pchał bym się dalej w sprzęt z wyższej lub najwyższej półki

20

vandj napisał/a:

ale postaw 4 szt na scenę 6x8 co osiągniesz?

http://www.ltt.com.pl/wiadomosci/warszt … utego-2011
Zdjęcie 2/7

vandj napisał/a:

Wbić się hotele, duze wesela, 18 tki...... na początek wystarczy.

To właśnie znakomity przykład imprez dla Mac 101 wink

21

Ok ale... Ja jestem na tak.... ale nie kupił bym tego jak bym zaczynał. over

22

jakieś sugestie do tej główki SGM Idea Spot 250?

Ostatnio edytowany przez Mikey (2011-02-22 19:04:30)

23

Mikey napisał/a:

jakieś sugestie do tej główki SGM Idea Spot 250?

to już lepiej chyba showtec

24

aż tak źle?

25

nowe wyjęte z kartonu potrafi być niesprawne , w czasie użytkowania często się sypią (spot i wash)

26

problem dotyczy tylko tego modelu czy ogólnie wszystkich tego producenta? bo szczerze miałem do czynienia z głowami tej firmy jakieś 2 lata temu i działały wyśmienicie

27

przeglądam główki dalej i natrafiłem na taką sztukę: Coemar ProSpot 250 LX

28

Jak chcesz coś w miarę taniego i "do klubu" to obejrzyj coś z futurelight. Dość mało awaryjne i tanie. GLP są strasznie plastikowe i głośne (przynajmniej z takimi miałem styczność). A jaki masz przewidziany fundusz?

29

około 7k na jedną główkę, a zamierzam kupić co najmniej 4, tak jak napisałem w poprzednim poście myślę nad Coemar`em (czytajcie co kto pisze tongue )

30

stary to jak masz 7 klocków na głowę to wg. mnie to jest najlepsze rozwiązanie http://www.solarisnetwork.com/item_22597   głowa ma 2 lata ( w przypadku martina to stan pewnie b.dobry) nie baw się w żadne coemary, futurelighty czy inne elationy. kup używane porządne głowy i miej temat z bani. po wuj Ci badziew z którym będziesz bujał się do serwisu co kilka sztuk???!!!