1

Temat: Dymiarka do klubu

Witam, muszę zakpić dymiarkę do klubu...

Ostatnio była ADJ 1700HD FOG STORM i dawała radę...

Ja myślałem np. o Antari.

Chyba, że wiecie gdzie dostanę ZR-33 nowego.

SPIN, Ty wiesz jakie są  rozmiary sali może coś pomożesz smile

Sala dosyć duża foty znajdziecie na http://clubheavenzg.pl/

2

Odp: Dymiarka do klubu

oSA napisał/a:

Chyba, że wiecie gdzie dostanę ZR-33 nowego.

JEM ZR33 nie jest już produkowana, tak mniej więcej już rok czasu. Została zastąpiona przez ZR44.

3

To ja wiem, ale z tego co wiem to ZR-44 trzeba zalewać JEMoski płynem, a ZR-33 ponoć działa dobrze na płynie EUROLITA.

Myślałem o tej dymiarce ANTARI: http://www.lfxproshop.pl/produkt/1671/a … ikiem-dmx/

Ostatnio edytowany przez oSA (2011-02-14 11:20:13)

4

Wszystkie maszyny Jem i Martin należy używać tylko ze wskazanymi płynami Jem/Martin. Takie są zastrzeżenia producenta co do gwarantowania przez niego poprawności działania. Każdy producent tak się zastrzega, i to z wielu powodów.
ZR33 nie jest żadnym wyjątkiem, nigdy nie był.

Jeśli przypadkiem jakiś obcy płyn pasuje do ZR33 to i do ZR44 będzie pasował, ale nadal nikt u nas ani w Jem/Martin nie weźmie na siebie gwarantowania poprawności działania.

Podobnie w drugą stronę jest z płynem DJ Fluid z Martin/Jem który pasując do starszych maszyn Jem pasuje też często do maszyn innych producentów. Ludzie kupują go i mówią że im działa, ale tak samo i w tym przypadku ani producent ani my nie damy gwarancji poprawności pracy.

Ostatnio edytowany przez KacperP (2011-02-14 11:39:20)

5

Chyba jednak skuszę się na tą dymiarkę Antari.

Chyba, że polecisz coś innego?

6

Deklarowaną wydajnością tej Antari dorównuje właśnie ZR44.
http://www.ltt.com.pl/produkty/produkt/jem-zr44-hi-mass
ZR44 na pewno jest droższa, ale ma ku temu trochę powodów.

Czy w tym klubie nie jest potrzebny przypadkiem raczej hazer? Potrzeba również kłębiastego dymu?

7

Miałem ostatnio hazer MAGNUM2500HZ i szczerze przy włączonej wentylacji nie dawał w ogóle rady hmm

8

przy włączonej wentylacji mało który HAZER da radę!

9

No tak, a u nas ona chodzi prawie cały czas... hmm Dlatego hazer odpada...

A coś dobrego jeszcze oprócz tej Antari polecicie?

10

ja mimo wszystko polecałbym hazer do klubu, chyba że jest to mordownia gdzie chlopy leją się sztachetami. W klubie tłoczenie kłębów dymu nie jest raczej mile wskazane. Ja bym Ci raczej polecał jakiś hazer Look Solutions, dopłacisz nieco więcej ale będziesz miał spokój. Mam doczynienia z hazerem Antari ( tym co wygląda identycznie jak Robe ) i są z nim same problemy, zapluwa się płynem, dookoła niego powstaje tłusta plama. zastanów się nad dobrą dymiarką i najwazniejsze DOBRYM PŁYNEM!!!

11

Ja jestem na TAK jeśli chodzi o hazery, ale manager już nie... Chcą dymiarkę... hmm

12

Przy tak dużej kubaturze 2500 Hz faktycznie mogło nie wyrabiać.
Jeśli to tak na okrągło chodzi to ja bym spróbował podliczyć wszystkie koszta - zakup maszyny, zużycie prądu, płynu itd w okresie np. 1 roku oraz dwóch lat.

13

To też do nich nie przemawia hmm

Uwierzcie mi dużo już próbowałem... Nawet przedstawienie kosztów nie pomogło...
Dymiarka i koniec hmm

14

to wypozycz od kogos dymiarke na jedna sztuke i zobacz oraz pokaz manago jaki uzyskujesz efekt