Temat: Patchowanie Martina Pro 2000 pod Congo V6
Witam.
Jak w temacie. Potrzebuje biblioteki do Congo V6 żeby móc spatchować maszynke do domu i móc sterować ją z Congo.
Pozdrawiam.
Darek.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » ETC Congo / ETC Cobalt » Patchowanie Martina Pro 2000 pod Congo V6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Jak w temacie. Potrzebuje biblioteki do Congo V6 żeby móc spatchować maszynke do domu i móc sterować ją z Congo.
Pozdrawiam.
Darek.
ile zajmuje kanałów? jak 1 lub 2 to nabij ją jako zwykłe kanały dimera i z bani!
Powiem Ci ze mam interfejs DMX i nim łaczę się ze stołem. A dymiarka obsługuje 255 kanałów. Kanały: http://www.martin.com/service/DMX/MagnumPro_DMX_V1.htm
dobra, inaczej....w menu patchowania musisz mieć opcję patchu urządzenia bądź kanału dimmera. Wybierasz sobie dimmer np. o adresie 128 i na ten sam adres ustawiasz na dymiarce. po podniesieniu " suwaka" w komputerze odpowiadającego temu adresowi ( przypominam:128) dymiarka powinna dymić
ps. 255 to zakres kontroli jedneko kanału DMX
Ostatnio edytowany przez kajmar888 (2011-02-01 13:52:05)
Okej. Ale jak widać w linku. Każdemu kanałowi odpowiada poziom emisji dymu. I teraz jak sobie ustawie adres 128 to jest połowa a ja chcę móc sterować nią zarówno poszczególnymi poziomami jak i móc ustawić czas w którym będzie dymić.
hy hy hy hy ja pierd...
zrób w congo jako dimmer 16 bitowy (przypisz mu adres jakiś tam) i zaadresuj urządzenie na ten sam adres .
to 255 to parametr odpowiadający 100% urządzenia czyli zapierd.. dymem na fula:
adres dmx adres urządzenia a parametr to parametr.. jak dodajesz w congo urządzenie jaki pokazuje adres?
z tego co pamiętam pro 2000 ma dip 1-9 (po twojej minie widzę ze nie kumasz ) tu masz ułatwienie
http://www.prosklep.com/addons/index/id/dmx/
wpisz sobie adres który przypisałeś a samo ci policzy co on a co off na dipach
Ostatnio edytowany przez vandj (2011-02-01 14:10:00)
błędnie rozumujesz. Adres to co innego niż poziom kanału...adresem przypisujesz urządzenie do stołu, tak by sterownik "wiedział" że na adresie 128 ( z 512 możliwych) ma kanał dimmera którym bedziesz sterował. wartość 255 tj. od 0 do 255 sterujesz poziomem kanału na adresie 128 i tu w zalezności ile podniesie fader będziesz miał różne wartości, rozpiskę masz w tabeli.
podstawówka Vandj
kolego dolarp... może to smutne ale brakuje Ci jakichkolwiek podstaw ... jeśli twoja dymiarka zajmuje 255 kanałów to ile twoim zdaniem zajmuje kanałów 36 kanałowa głowa /? i jeśli twoja dymiarka zajmuje 255 kanałów to na jedna linie w twoim stole możesz podpiąć tylko dwie dymiarki?? rozumiem że resztę sprzętu masz na innych konsolach.. masakra ..
255 to zakres!!!! od 0 do 255 ... jeśli ustawisz zakres między 131 a 159 to będzie wtedy patrząc na tabelkę output 6 ... najlepiej sprawdzisz działanie tej maszyny zabierając ją do małego pokoju i ustawienie zakresu na maksa czyli u ciebie kanał 255 ...
to nic innego jak mieć lampkę pod dimerem dajesz na zakres 30 pali się słabo dajesz na 255 pali się całą mocą tak samo z dymiarka dajesz suwaczek troszkę do góry dymi lekko dajesz na full to kłębią się chmury jak by się paliło tyle
najlepiej sprawdzisz działanie tej maszyny zabierając ją do małego pokoju i ustawienie zakresu na maksa czyli u ciebie kanał 255 ...
to jest karalne namawianie do samobójstwa
no zerówka lub przedszkole
od 1 512 powinno się znać jak tabliczkę mnożenia
Ostatnio edytowany przez vandj (2011-02-01 14:19:51)
o chyba że robisz na dymiarkach robe to w większości przypadków to jaką wartość ustawisz nie ma znaczenia bo i tak maja tylko " dymi, nie dymi "
nie przesadzaj robe 1500 ma od 0 do 100%
ja mam haze'a i szlak mnie trafia jak chce delikatnie poddymić i ..uj, nie da się
Zapraszam na szkolenie
http://www.forum-oswietlenia.pl/viewtopic.php?id=952
sądze że sie przyda:)
będe będe, ale z hazem robe to mi chyba nie pomożesz
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 10 zapytań ]