czas mija szybko, ani się obejrzysz a tu koniec stycznia i zero ZERO jakiejkolwiek reakcji na to żeby wymyślić jakiś sposób na to żeby splitery PXM zadziałały w moim "magicznym kręgu".
Żadnego emaila, nie wiem, czegokolwiek, dlaczego działa Martin a PX nie chce, skończyło się na termiku i to wszystko.
Kto używa termików, ciekawy tego jestem bardzo jak spliter służy za łącznik między dimerami i jednym rozgałęzieniem lini DMX na jeden typ urządzeń DMX i nie jakiś tam chińczyków tylko markowy sprzęt i dodam więcej ETC Selador, Martin TW1, chińczyki tuby ledowe oraz strobo, nie wspominając o maszynie do dymów Martina.
Osobiście był Boss, widział zagadnienie, mierzył tym i tamtym linie (oscyloskop) DMX-owe i nic, wszystko teoretycznie dobrze połączone, bez zwierek i fajerwerków.
Fakt jest taki że ze spliterra PX po podłączeniu oscyloskopu wychodziły jakieś szumy.
Przy podłączeniu poprzez szelki Pana Marka czyli na krótko, na jakieś 30 cm góra ze splitera na urządzenie to zadziałało i się zaświeciło, czyli nastała jasność.
Ale tylko w tym wypadku
Niestety prześwietlenie DOGŁĘBNE Martina i uzyskanie odpowiedzi dlaczego z niego nie wychodzą żadne szumy i wszystkie wyżej opisane urządzenia działają to już się nie dało zrobić.
Być może taki pojedynczy wypadek nie mobilizuje do działania pod tytułem, DLACZEGO NIE DZIAŁA, i poradź sobie sam.
Więc cóż sprzedałem koledze wyżej, a ja nabyłem Martina.
Zostały mi jeszcze dimery które też mają swoje wzloty i upadki 12x2.2KV PX 095 10 kupionych i 5 napraw, ale o tym w innym poście.
I na tym chyba zakończy się przygoda z PXM
Ostatnio edytowany przez rokigd (2011-01-22 22:33:16)
Bogdan
HD