Temat: Awaria American DJ Vizi LED SPOT
Witam Kolegów.
Wczoraj miałem nieprzyjemną sytuację. Mianowicie jedna z moich głowic sieje spustoszenie na lini DMX. Gdy jej nie ma w lini to wszystko jest dobrze.
Generalnie głowa świeci tak jak należy, pod warunkiem że jest sama w lini, bądż z druga głową.
Głowa jest po małych przejściach. Konkretnie, ktoś źle założył hak, nie zabezpieczył głowy linką i w pewnym momencie głowa zawisła na kablach. Tyle, że to miało miejsce dawno temu i do tej pory głowa chodziła bez zarzutów.
Jak sądzicie, co może być nie tak ?
Jak dla mnie to coś jest nie tak, albo w gniazdach XLR, bądź, na połączeniu płytki z gniazdami XLR z płytą główną. Płyta główna chyba nie jest uszkodzona, bo wtedy główa nie świeciłaby.
jak pominąłem tą głowę, to wszystko było dobrze, tylko jak ona była wpięta, także może gniazdo w głowie.
Wpiąłem do głowy tester DMX i podpiąłem ją do konsolety - głowa działa, ale tester nie świecił...
Na poniedziałek jestem umówiony z mistrzem elektroniki, jednak chciałbym go wspomóc, bo pierwszy raz będzie miał takie urządzenie (zajmuje się serwisem nagłośnienia)
P.S. Orientuje się ktoś, czy jest w Polsce serwis American DJ ?
Ostatnio edytowany przez FreeStyler_DMX (2011-01-01 15:16:40)