Temat: Dimery Agat PRC przyścienne, PXM PX 095
Generalnie dla tych co siedzą w teatrach, chodzi o to że: chciałem sobie założyć kompensatory mocy biernej (aby zejść z kosztów energii) i już byłem prawie pewien że to moc indukcyjna, i już szykowałem baterię kondensatorów, ale znawcy mówią że nie do końca i czekam na posiedzenie okrągłego stołu
a teraz o tych dimerach, z Agatu dostałem jaki jest cos fi przy obciążeniach, można sobie pobrać, wychodzi na to że im mniejsze wysterowanie to cos fi rośnie przy 100% wysterowaniu jest bliski 1 i tak by się miało, wziąłem na tapetę dimery PXM i tam sytuacja jest odwrotna przy zerowym wysterowaniu jest prawie 1 a przy 100 spada diametralnie i teraz bądź tu mądry, zadałem pytanie, ale czekam na odpowiedź, a parę dni już minęło. Zadałem pytanie znajomym z SEP którzy coś wiedza o prądzie i wstrzymali mnie z bateriami kondensatorów bo delta coś tam i nie koniecznie indukcyjna,zależy jak dimery są zbudowane, falowniki, triaki itp staram się wydostać dane od producentów (agat to triaki)ale takie techniczne a nie to co na stronie wisi, to się podzielę info,chyba ze ktoś już to przeszedł i wie, to chętnie zaspokoję swoja wiedzę na ten temat a jest o co powalczyć, układ z dyrekcja i co miesiąc kupujesz sobie jakiś gadżet
Ostatnio edytowany przez rokigd (2010-12-03 20:46:28)
HD