Temat: Martin MAC TW1 - komunikat LaEX
Hej. Co oznacza w praktyce komunikat LaEX w MAC TW1?
--------------------
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » Martin MAC TW1 - komunikat LaEX
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej. Co oznacza w praktyce komunikat LaEX w MAC TW1?
...the fixture has entered lamp explosion mode
because it has detected a lamp failure. Pan
and tilt are locked and DMX control is
disabled.
Check lamp. Pan and tilt are released
and DMX control is re-enabled when
power is reapplied.
Coś nie tak z kontrola lampy. Masz Lampe zapiętą pod Dimmer zw. czy wew. ??
Sprawdź lampę czy jest dociśnięta (wyjmij i włóż) ew. wymień ja na nową
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-11-29 16:17:12)
Mogła po prostu spalić się lampa.
Generalna teoria jest taka że urządzenie uznało że coś złego stało się z lampą, że nawet mogła lampa wybuchnąć i weszła w tryb "wybuchu lampy".
Wymyślono to po to aby w razie takiego wybuchu lampy ruchome części nie mieliły się z potencjalnymi kawałkami lampy oraz aby kawałki lampy nie latały po urządzeniu powodując dodatkowe uszkodzenia.
Dobrze byłoby sprawdzić czy lampa cała.
Po wymianie lampy pojawił sie ten sam komunikat. Będę znał więcej informacji jak wrócą.
Sprawdź czasy lampy czy nie jest przekroczony (max 300H) lub 200 na 80V
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-11-29 17:21:11)
Mialem cos takiego, żarówka odmówiła współpracy, wymieniłem na drugą i to samo, pomiary i okazało się że kolejna żarówka odmówiła współpracy, trzecia zaskoczyła i stała się światłość. Głowa kręciła się normalnie tylko nie świeciła tak było u mnie. Ale moja przygoda z TW 1 była krótka, a szkoda, ale może się powtórzy...
No właśnie moja się zaczęła i wydałem już 1000 na żarówki rokigd jak tam ostatnie testy?
testy przeszły gładko, no i z Clay Paky ALPHA WASH HALO 1200 raczej nie byłbym zadowolony, imponuje szybkością i zoomem tylko jak dla mnie to stanowczo za głośny i trochę za duży, ale zoom to si, na teraz to brakuję tego trochę w TW1, ale za to jest bardziej zwarty i jakoś ładniejszy no i zawsze można zmienić ogniskową jak potrzeba bardzo, ale myślę że na standardzie obleci. I może jeszcze jedna zaleta dla TW1 to zimna soczewka w czasie świecenia, spokojnie można ręką dotykać i nic, a Alpha trochę grzeje i o mały włos przykleiłbym się do soczewki
A Vari-Lite VL 1000 chyba nie ma minusów.... jakbym miał trochę grosza to bym sobie nabył w ciemno.
Pozdrowienia znad morza.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 12 zapytań ]