Temat: napięcie na wyjściu DMX
Witam mam takie pytanie.Czym profesjonalnie zmierzyć napięcie na wyjściu DMX stołu???Czy wystarczy zwykły miernik???
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » napięcie na wyjściu DMX
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam takie pytanie.Czym profesjonalnie zmierzyć napięcie na wyjściu DMX stołu???Czy wystarczy zwykły miernik???
Z tego co ja wiem do tego są specjalne użądzenia.
Link:
http://prolight.com.pl/katalog_typ_poka dzenie=310
O coś takiego ci chodziło?
Bardzo dziękuje właśnie o takie urządzenie mi chodziło:))
Panowie prawidlowo jest seregowo bo taki jest standard RS-a czyli DMXa...
W kazdym urządzeniu stosowano 5 pinów i miedzy wejsciem a wyjsciem nie bylo jak teraz sie robi polączenia równolegle tylko byl robaczek - do separowania..
Co do 5 pinów to zamyslem poczatkowego DMXa bylio ze na 2 żyłach było podawane sterowanie 3 to masa (czyli w zgledem czego ma byc sinusoida) a natepne 2 powrót dmxa z urzadzenia o wykonaniu danej czynnoći aby stół wiedzial co urzadzenie wykonało i co ma robic dalej... Technika poszla do przodu i sprawność urzadzen ze nie stosuje sie juz powrotu...
Zaznacze ze dmx to nic innego ja rs chba 4cos tam standard przemysłowy!! który ktoś wykorzystal do naszej pracy... ukłony dla gościa
Czy ktoś ma urządzenie tego typu? Jak to się sprawuję? I czy naprawdę pomaga w pracy?
DMX to standard RS485, dlatego wszelkie cześci płytki sterowania można bez problemu dostać w zwykłym elektroniku.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 10 zapytań ]