Temat: Naświetlenie małych imprez na LED'ach
Witam.
Szukałem i znalazłem tylko strzępki informacji. Trochę tu, trochę tam - kompletny bajzel bez żadnego usystematyzowania. Toteż pytam tutaj.
Do rzeczy:
Jestem na kupnie oświetlenia na potrzeby małych imprez - występy kabaretu dla ~ 100 osób, gadająca głowa, koncert kameralny - to chyba wszystko. Ze względu na możliwości, niski pobór prądu i stosunkowo niską wagę (mobilność!) skupiłem się na urządzeniach w technologii LED. Myślę o PAR 64. Czego potrzebuję:
1) odpowiednika 2kW tradycyjnych żarówek.
2) przynajmniej dwóch PARów z ładnym białym kolorem (RGBW?);
3) wszystkie urządzenia MUSZĄ być niezawodne;
4) wszystkie urządzenia powinny oddawać ładne, w miarę naturalne kolory;
4) bardzo źle widziane migotania, czy skoki jasności (np. gwałtowne wygaszenie/załaczenie przy 15%).
To nie będą mega-produkcje telewizyjne ani nie zamierzam konkurować z ATM'em. Poszukuję konfiguracji i urządzeń, za które nie będzie wstydu na małych, kameralnych sytuacjach z umiarkowanym budżetem.
Również pomysł z wyłącznie LED'ami, choć może być dobry, to - na pewno wiem mniej w tym temacie i mam mniejsze doświadczenie niż część użytkowników, z chęcią przeczytam alternatywne rozwiązania.
No i budżet :-)
Absolutnie nie chcę tu wytaniać kosztem któregokolwiek z wymienionych wyżej punktów. Ale nie chcę też przestrzelić.
Budżet oscyluje w granicach 5000PLN brutto ze sterownikiem. Jeśli to wystarczy jedynie na część urządzeń - to kupię część, ważne, by była ona kompletna, działająca i wymagała jedynie uzupełnienia pożyczonym lub dokupionym później elementem.
Z góry dzięki.