Temat: jb vary led a7

Cześć kolegom.
W niedługim czasie dostanę do świecenia jb vl a7. wiem, że są zajebiste, mają dużą moc i jasność, są szybkie zarówno jeśli chodzi o ruch jak i o zoom. widziałem je w akcji i jestem pod wrażeniem!!! chciałbym jednak dowiedzieć się od kolegów którzy już eksploatują te urządzenia na co trzeba uważać, czy mają jakieś wady itd. także proszę o wiadomości na temat tych urządzeń.pozdrawiam

2

Odp: jb vary led a7

jedyna wada to parowanie plexi zabezpieczającej soczewki.

Najtańsze radiotelefony MOTOROLA tylko dla branży " rozrywkowej "
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl

3

da się jakoś zapobiec, czy raczej nie wpływa to znacząco na funkcjonowanie?

4

Trzymać w suchym ;-)

5

nie ma reguły taka jest budowa lampy.. I to czy będzie w suchym czy nie nic nie zmienia. Chodzi o różnice temperatury :PPrawdopodobnie zabiera parę % swiatła.. ale to jesteś w stanie zmierzyć światłomierzem.
Objaw jest przez ok 30-60 min od uruchomienia.. do puki pleksi się nie nagrzeje od led

6

dzisiaj już miałem do czynienia z tymi światełkami i jedyną wadą która mnie razi jest " białe " światło uzyskane z ledów. nie jest ono tą samą bielą co z washy o lampach wyładowczych. a tak to rewelacyjny sprzęt!!!

7

Da się zrobić taki sam biały jak w wyładunkach:>

8

Oj nie ma tak łatwo z tym białym. Potrzebne jest dobre mieszanie strumieni, a w JBLED A7/Mac 301 Wash mieszanie nie było priorytetem, a raczej zakres zoom.
W impression 120 RZ przy podobnej koncepcji optyki jest lepsze mieszanie, ale za to kosztem mniejszego zakresu zoom. Coś za coś.
"Pełnię" szczęścia z kolorami+białym trzeba szukać co najmniej w urządzeniach z tricolor, ale ten biały będzie nadal trochę dyskusyjny w porównaniu z żarowymi i wyładowczymi. Albo głowy na diody białe i wtedy jest biel jest już dobra.
I nadal coś za coś, ale głowy RGBW i RGBAW też będą.

9

a jaki masz  Kiju sposób na ten biały jak na wyładowczych?:D

Ostatnio edytowany przez kajmar888 (2010-08-31 14:05:07)

10

Popatrz na promien światła i skręć tego czego masz za dużo, generalnie biel palnika wyładowczego to też pojęcie względne bo temperatura barwowa jest bardzo różna. Możesz wziąć kolorymetr i kręcić do kolorymetru albo robić na oko

11

Fajny biały jest na pseudo tarczy kolorów smile

12

pseudo tarcza kolorów czyli makra kolorów....

13

na plasa czesi pokazali taki wynalazek http://www.robe.cz/products/article/robin-600-ledwash/ zastanawiam się czy może być on dobrą alternatywą dla Jb vary led

14

albo MAC 101

15

wiesz co, głównie chodziło mi o to że w robe zastosowali ledy RGBW i zastanawiam sie jak cenowo ma się on do konkurencji.