Temat: wersja edukacyjna
Słyszałem coś o wersji Wysiwyga do nauki. Wiecie coś na ten temat? Może znacie jego cenę?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Słyszałem coś o wersji Wysiwyga do nauki. Wiecie coś na ten temat? Może znacie jego cenę?
Hej.
Cena edukacyjnej wersji Wysywig-a to ok:
- 1000$+ trans. czyli jakieś 2500 zł za wersję Design
- 200$+trans. = 620 zł za wersję Report
* wersja Perform jest niedostępna : (
Ceny zależą od kursu Dolara
Pozdrawiam
na jakiej zasadzie to działa?
Hej.
Wersja edukacyjna działa i możesz sie uczyć : ), i w zasadzie możesz wszystko ale nie wykorzystywać do pracy zarobkowej : )
a gdzie ja mozna kupic?
W elwolight http://elwolight.com/products.php?id=17 ;id_kat=23
To ciekawa propozycja bo w sumie chce sie zajac wizualizacjami i jest to dosc ciekawa opcja do nauki.
a jest mozliwosc rozszezenia wersji Report do design czy kupujac report`a trzeba pozniej kupic design`a w pelnej kwocie.
Czym różnią sie te dwie wersje? Poza ceną oczywiście
Hej.
Wersja edukacyjna działa i możesz sie uczyć : ), i w zasadzie możesz wszystko ale nie wykorzystywać do pracy zarobkowej : )
Hej..
Cast software WYSIWYG
Cast software WYSIWYG to program do wizualizacji oświetlenia widowiskowego i architektonicznego.
Oprogramowanie WYSIWYG dostępne jest w kilku wersjach o różnych możliwościach tj.
WYSIWYG report (grafika 2D)
WYSIWYG design (grafika w pełni 3D)
WYSIWYG perform (grafika w pełni 3D, możliwość podłączenia konsolety oświetleniowej)
WYSIWYG console edition
WYSIWYG network (wersja sieciowa pracująca na kilku, kilkunastu komputerach)
Michał jakie wymagania ma design
Hej.
Minimalne... niewielkie jak na obecne czasy. Natomiast żeby nie sterczeć przed monitorem i nie czekać pół dnia na rendering trzeba:
* min. 1G RAM
* Core 2 duo 1.8 lub więcej - ten przy renderowaniu obciążony jest w 100%!
* Karta graficzna min. 256 M RAM (najlepiej dual)
* Rozdzielczość im większa tym lepsza jak zawsze : )
Przerobiłem kilka wersji oprogramowania i kilka komputerów. Teraz na komputerze j.w. renderuję i trwa to zazwyczaj ok 20 min (średni projekt 700x500 px)
Panowie czy oprócz płatnych wersji wysiwyga istnieje jakaś bezpłatna?
Witam.
Istnieje, lecz. Wiele funkcji jest niedostępnych. Nie działają textury, biblioteka jest bardzo nieaktualna, rendering trwa dłużej itp.
Witam,
No tak z tym, że tak wersja o jakiej kolega mówi jest w stanie zniechęcić już samą formą swojego funkcjonowania, jednak czy mógłbyś dać mi jakiś namiar na tą wersje? z góry wielkie dzięki
pozdrawiam
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]