Temat: LED BAR, FL-672, Xeos LED
Koledzy jak można wykorzystac te urządzenia przy pomocy grandMA.
Poza riderem Myslovitz. Interesują mnie wasze zastosowania tych urządzeń.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koledzy jak można wykorzystac te urządzenia przy pomocy grandMA.
Poza riderem Myslovitz. Interesują mnie wasze zastosowania tych urządzeń.
Chodzi o pomysł na koncepcję użycia czy o metodykę użycia z grandMA?
Chińszczyzna słabo oświetla, więc pewnie świecenie ozdobne kraty, albo kontra/tło ozdobnie.
Jeśli chodzi o samo sterowanie z grandMA, to oczywiście czyste RGB w miarę możliwości, każdy segment oddzielnie, a wszystkie efekty tworzyć wprost na grandMA, może nawet efekty bitmapowe.
na Grandzie wykożystasz te urządzenia w 200%. Robienie efektów to czysta przyjemność. Niekoniecznie Myslovitz ale i Hey czy Urszula czy Gawliński. Leprze są urządzenia butryma bo masz 8 sekcji w jednym urządzeniu a nie 3in1 jak Xeos. Fakt więcej adresów zajmują ale jaka zabawa
A wtedy jakich driverów używacie do ich obsługi.
FL-672 ustawiasz na modzie gdzie masz 8xRGB czyli z biblioteki wybieraz GENERIC a dalej LED RGB Orginal i tyle dajesz ile masz paneli diodowych i sekcji w.
W Xeosie jest chyba tak że nie ma tam modów a na pierwszych 4 kanałach masz 1-makro, 2-dimR, 3-dimG, 4-dimB a dalej już sekcje RGB wiec musisz podzielić sobie to odpowiednio
Wychodzi 8 x led rgb orginal na panel "fl" w ten sposób napisz koledze .
wiec układasz na glebie czy tam gdzie tylko chcesz panele - odpowiednio adresując - patrz instrukcja efekty bitmapowe
reszta to wyobraźnia
Case od ledbarsów mogą służyć idealnie jako podstawkę pod case od babci:)
Co do ich zastosowania to mam rozeznanie bo gram na nich od lat ale słyszałem o nietypowym zastosowaniu. Miałem nadzieje że znajde tego wirtuoza na naszym forum co używa paneli do tych celi o których mi mówiono
Znaczy się jakich? Może i słyszeliśmy, ale "wirtuozeria" jest subiektywnym wrażeniem i nie od razu na myśl konkretne użycie przychodzi.
Znaczy się jakich? Może i słyszeliśmy, ale "wirtuozeria" jest subiektywnym wrażeniem i nie od razu na myśl konkretne użycie przychodzi.
Jak tylko odszukam tą treść to wkleje na forum do zapoznania się z nią i dojscia do zródła jej wytworu
znaczy sie co?
- ekran z paneli?
- pooświetlana ściana?
- tło na scenie?
- podświetlanie stopnie?
- podświetlana podłoga?
- efekt na kracie?
- droga ewakuacyjna?
- pas startowy?
- podświetlana szmata?
- podświetlana plexa z tyłu?
to samo zrobisz z obojętnie jakiego pixelbaru, listwy, tuby ledowej, pasków led itd itp... im więcej sekcji tym więcej radości co się wiąże z zajętymi kanałami
w pliku masz show z el. ledowych zobacz co i jak to work.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-10-09 11:57:30)
znaczy sie co?
- ekran z paneli?
- pooświetlana ściana?
- tło na scenie?
- podświetlanie stopnie?
- podświetlana podłoga?
- efekt na kracie?
- droga ewakuacyjna?
- pas startowy?
- podświetlana szmata?
- podświetlana plexa z tyłu?to samo zrobisz z obojętnie jakiego pixelbaru, listwy, tuby ledowej, pasków led itd itp... im więcej sekcji tym więcej radości co się wiąże z zajętymi kanałami
w pliku masz show z el. ledowych zobacz co i jak to work.
Podziękował bardzo z wskazanie drogi
Podziękował bardzo z wskazanie drogi
do toi toia?? :P
Chcesz iinowacji w oświetleniu.... proszę w stand up na polsacie masz stage zoomy 1200 bez przedniej obudowy.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-10-09 20:12:07)
1.Zoomsy bez obudowy to juz byly przed tym programem ale pomysl spoko.
2. Co to ma do innowacji w oswietleniu?
Chcesz iinowacji w oświetleniu.... proszę w stand up na polsacie masz stage zoomy 1200 bez przedniej obudowy.
Widownia będzie miała opaleniznę mocniejszą od UV z lampy?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 10 zapytań ]