Temat: Kto ma pomysł?
Ma ktoś może pomysł jak rotacje do gobo zapisać na suwaku, czy tak w ogóle się da? (najlepiej by było jakby na suwaku była prędkość rotacji)
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ma ktoś może pomysł jak rotacje do gobo zapisać na suwaku, czy tak w ogóle się da? (najlepiej by było jakby na suwaku była prędkość rotacji)
Jak rozumiem chcesz osiągnąć taki efekt że, pod executorem np 1. masz zapisany parametr rotacji ale tylko w zakresie od 0rpm do max RPM powiedzmy w lewą stronę?
kajmar888 - skoro dział MALighting to raczej GrandMA
Ostatnio edytowany przez kiju (2010-09-13 16:04:58)
Generalnie jest kilka sposobów więc opisz dokładnie co chcesz uzyskać
Ja to robiłem tak - kilka cue, każdy cue z inna prędkością lub innym gobo. Zmieniasz tylko parametr dolnych dwóch buttonów na >>> i <<< a u góry robię na off . Nie używasz suwaka tylko buttony pod suwakiem i nad nim.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-09-13 16:56:35)
Chodzi o to żebym po dowolnie zapisanym już gobo np. na jakimś buttonie mógł odpalać i kontrolować prędkość rotacji suwakiem.
Ja to robiłem tak - kilka cue, każdy cue z inna prędkością lub innym gobo. Zmieniasz tylko parametr dolnych dwóch buttonów na >>> i <<< a u góry robię na off . Nie używasz suwaka tylko buttony pod suwakiem i nad nim.
Ja bym spróbował dwóch cue z różnymi prędkościami oraz suwak ustawił na x-fade.
Ja bym spróbował dwóch cue z różnymi prędkościami oraz suwak ustawił na x-fade.
No tak tez można tylko przy 2 cue!!!! - mamy płynną zmianę - chcemy zapisać 5 - 6 cue z prędkościami jak dojedziemy na 100% - zmienia się cue na następne bez możliwości powrotu a szybko chciałem wrócić do poprzedniego
a tak pstryk w lewo pstryk w prawo na buttonach
Ja myślałem o dwóch dość dalekich wartościach i unikanie "dociągnięcia" do końca, a jeśli już, to po prostu odwraca się kierunek regulacji jak zapętlimy tą sekwencję z dwiema cue.
Chociaż.... popróbowałbym jeszcze z XFA lub XFB. Może da się tak skonfigurować executor że dojazd do końca suwakiem nie przeskoczy do następnej cue a tylko do jej wartości, ale nie jestem pewien czy się tak da zrobić.
Nie sprawdzę teraz, mam za dużo pilnej roboty.
Owszem motyw z dwoma cue jak najbardziej trafny, natomiast ja bym skonfigurował buttony jako go i go- mozna nawet zapisac kilka cue takich jak rotacja lewa i prawa i użyć funkcji LOAD. Co do niedojeżdżania do końca to jeżeli zależy nam tylko na tym żeby mieć temp rotacji pod heblem bez znaczenia w którą strone etc. to ustawiamy maksymalną wartość dla rotacji kierunkowej i zapisujemy jako cue, w ustawieniach zmieniamy opcje suwaka na TEMP i już.
Dzięki Kiju o to mi chodziło
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 11 zapytań ]