Temat: Podłączenie Compulite Spark do Wysiwyg
Witam.
CZy ktoś się orientuje w jaki sposób podłączyć ( bez wygita) Sparka do Wysiwyga : )
Dzięki pozdrawiam
--------------------
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Wizualizacje » Podłączenie Compulite Spark do Wysiwyg
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
CZy ktoś się orientuje w jaki sposób podłączyć ( bez wygita) Sparka do Wysiwyga : )
Dzięki pozdrawiam
przez siec... mamy speca w firmie i da sie to zapiac bez przystawki. Postaram sie jutro zapytac bo bede w firmie
Będzie bosko.
przez siec... mamy speca w firmie i da sie to zapiac bez przystawki. Postaram sie jutro zapytac bo bede w firmie
i jak?
powiem ci ze sie rozchorowałem i do 1 go mam L4... Wiec musisz poczekac..
: (
ok THX
Szybkiego powrotu do zdrowia
Spark i komputer muszą mieć ten sam pierwszy numer IP, maska sieciowa w kompie powinna być 255.0.0.0, porty wirtualne w Sparku powinny być włączone, ale kompresja powinna być wyłączona...
W WYSIWYG powinieneś wybrać Sparka jako konsolę i ustawić ethernet oraz wpisać mu IP sparka, przypisać przestrzenie DMX.
Spark powinien być włączony gdy jest podpięty do komputera albo switcha, bo inaczej sieciówka w nim nie będzie niczego wysyłać.
Dzięki... Tak próbowałem. Chyba jeszcze raz mnie to czeka : )
I co udało sie?
Nie ma czasu... ale próba będzie na bank! Z Congo się udało...
No i nie udało się! Ma ktoś jakiś pomysł?
Driver wgrany. IP ustawione. Wysiwyg ustawiony...
jewst jeszcze kwestia paczowanania w samym wyswigu
Pewnie... Wykonałem i nic??
IP w Sparku ustawiłem oba takie same. Identyczne w PC-cie. Device menager ustawiony / konsoleta wybrana i zbindowana z patchem. I nic!!!
Prawie dobrze.
Co do zachowania portu Ethernet Sparka to się zgadza, musi być podłączony do czegoś aktywnego przed włączeniem zasilania (samo włożenie wtyki nie wystarczy), wyłączenie kompresji VC też itd.
Adresy IP Sparka i PC-ta nie mogą być jednakowe, bo będzie konflikt. Adresy powinny się zgadzać, ale nie być identyczne.
W device manager WYSIWYG-a ustawiasz komunikacje ze Sparkiem na Ethernet (nie jest to domyślne ustawienie), standardowo przypisujesz patche do portów, wpisujesz adres IP Sparka, i podłączasz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]