Temat: efekty

witajcie,

chciałbym zapytać w jaki sposób zrobić efekt przelotu białego koloru na spotach, albo washach innego koloru np. czerwonych albo niebieskich ? czy to jest efekt na parametrze tarczy kolorów?
chodzi mi o coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=NcxnWPwylEw w tym wypadku taki efekt, jest zapięty na beamach

2

Odp: efekty

na tarczy kolorów to zrobisz to tylko gdy przykładowy niebieski sąsiaduje z białym na tarczy. Możesz to zrobić albo na generatorze efektów korzystając z CMY, lub zwyczajnie stworzyć chase-troszkę więcej klepania ale spokojnie chasem ogarniesz coś takiego

3

Chyba tez istotne jest jaki stół i jakie urządzenia... Może napisz.

Michał Bystrzycki
--------------------

4

właśnie, jest to dosyć istotna rzecz.... ja mówiłem o sposobach zrobienia efektu dla Avolites

5

robisz dwa oczka łańcucha, biały i next niebieski (lub pierwszy kolor jaki jest po white w tarczy kolorów)

6

Chodzi mi o zrobienie takiego efektu na świni dwójce/ chamsysie bo soft jest podobny. Jeżeli chodzi o glwy bedą to beamy 300 w liczbie czterech. Jako chaser oczywiście można to zrobić ale wolałbym zrobić konkretny efekt który moznaby przywolac w dowolnym momencie. Podejrzewam ze skoro miałoby się to zminac płynnie nalezalby użyć tablicy sin. Ale nie wiem na jakim parametrze. Głowy maja cmyka...