Temat: Mac 401 Dual na Top Trendy 2010
Na tegorocznych Top Trendy będzie okazja zobaczyć w użyciu Martin Mac 401 Dual.
Sam jestem ciekawy na ile będą wykorzystane możliwości tej głowy.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » O oświetleniu » Mac 401 Dual na Top Trendy 2010
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na tegorocznych Top Trendy będzie okazja zobaczyć w użyciu Martin Mac 401 Dual.
Sam jestem ciekawy na ile będą wykorzystane możliwości tej głowy.
Widzialem je wczoraj na probach, calkiem nie glupi świecą. Kacper jestes na TT?
Nie jestem, mam co robić w Warszawie.
Dopiero w telewizji zobaczę albo może foty na Pudelku.
Było coś więcej poza świeceniem jednolitym kolorem? Jakieś efekty animacyjne były użyte?
Na tych częściach na których ja byłem tylko świeciły jednolitym, ale ogólnie całkiem ciekawe urządzenie. Ktoś je kupił czy wypożyczone od was?
kiju Ty świeciłeś czy transy?? feela....
edit. rubik bleeech...
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-28 18:56:53)
Chciałbym kiedyś zobaczyć jak wygląda panowanie nad tak ogromną ilością świateł
Zwłaszcza na występie Chylińskiej
Ostatnio edytowany przez tomcio (2010-05-28 19:26:36)
Na tych częściach na których ja byłem tylko świeciły jednolitym
Na Chylińskiej widać było że głowa ma 4 niezależne segmenty. Pozioma fala rozkładała się na nich. Na razie niewiele ruchu jest... zobaczymy na ile będzie wykorzystana później.
ale ogólnie całkiem ciekawe urządzenie
Mi się ono akurat bardzo podoba, naprawdę. Z początku się dziwiłem i zastanawiałem "o co chodzi?", ale to bardzo uniwersalna hybryda.
Można używać jako wash i z przodu i od tyłu oraz wyświetlać efekty dynamiczne tak z innych wielosegmentowych paneli LED.
Zintegrowane diody LED robią swoje. Panele i głowy z oddzielnymi diodami będąc na widoku tak dobrze już nie wyglądają.
Ja akurat miałem wiele okazji aby się tym pobawić i sprawdzić co tym można zrobić.
W planach drugiej kategorii pilności mam zamiar zrobić urządzenie pod grandMA2, które pozwoli wykorzystać efekty bitmapowe grandMA2 na segmentach tego 401. Wtedy łatwiej będzie poszaleć.
Ktoś je kupił czy wypożyczone od was?
Wypożyczone.
edit: znowu "ala" zjadała kawał posta
Ostatnio edytowany przez KacperP (2010-05-28 20:11:43)
Kamil nie transy a triasy, reżyserią Top Trendów zajmuje się Artur Szyman.
Co do 401 to właśnie fajne jest to mieszanie kolorów, nie ma różnokolorowych placków ;-) jak w przypadku chociażby 301, które osobiście bardzo lubie. Generalnie mi się one bardzo spodobały, mają duże możliwości i naprawde ładnie wyglądają w kamerze. Ciekawi mnie ten temat świecenia w dwie strony. ogolnie bardzo fajnie na nich wyglada efekt na kolorach. Generalnie ja głowom led mówie zdecydowane tak jeśli chodzi o washe, bo do spotów jeszcze bardzo daleka droga.
Widać było w piątek użycie efektów animacji w 401.
Ciekawi mnie ten temat świecenia w dwie strony.
Aktualna wersja instrukcji to opisuje. Po zainstalowaniu drugiego modułu do przestrzeni adresowej dokłada się pełna kolejna głowa, ale kanały pan/tilt oraz kontrolny w "drugiej głowie" nie wpływają na pracę.
Generalnie ja głowom led mówie zdecydowane tak jeśli chodzi o washe, bo do spotów jeszcze bardzo daleka droga.
Niezupełnie "bardzo daleka", zależy od siły świecenia.
Są prototypy, są wyścigi o patenty i czekanie aż ludzie w pełni oswoją się z washami ledowymi, a z tym jeszcze jest różnie.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2010-05-29 11:55:57)
Kamil nie transy a triasy, reżyserią Top Trendów zajmuje się Artur Szyman.
tak dokładnie to Trias + ATM -stąd Vari*Lite
taaaa trochę nie widać
super nie wiedziałem że maja laser wow
Witam wszystkich,
Moze temat juz troszke nieaktualny ale jeżeli chodzi o MACI 401 to mamy je na stanie od dłuższego czasu i sprawuja sie naprawde przyzwoicie. Możecie sobie podejrzec na http://www.youtube.com/watch?v=bANEuO-4S3A
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 11 zapytań ]