Temat: Martin Atomic Color Changer
Czy ktoś się orientuje ile kosztuje wymiana folii w changerach?
Pozdrawiam
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » Martin Atomic Color Changer
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś się orientuje ile kosztuje wymiana folii w changerach?
Pozdrawiam
Atomic Colors? W instrukcji stoi że można samemu to zrobić. Jest opisane jak.
Kolega pyta chyba o ceny ramek z filtrami
swoja droga nie podoba mi się to ze potrzebny jest zasilacz powinno być to zasilane i sterowane ze strobo - np. mode 5 efekty + color
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-25 15:32:46)
NIe chodzi mi o wymiane kolorowych folii w Atomic Colors, ostatnio jedna firma przywiozła na sztukę tak przepalone, że praktycznie nic nie dawaly...
Kolega pyta chyba o ceny ramek z filtrami
swoja droga nie podoba mi się to ze potrzebny jest zasilacz powinno być to zasilane i sterowane ze strobo - np. mode 5 efekty + color
Ale jak by dobrze pomyśleć to spokojnie można wstawić zasilacz w atomica i tylko wstawić gniazdeczko i wtyczkę na 10 cm kabelku i po problemie
ale na zasilaczu można zarobić;-)
No tak ale sam koszt zmieniacza jest większy od strobo a do tego jeszcze zasilacz dochodzi no chyba ze masz ten na 8 urządzeń ale to ci się robi na kracie kabelkologia bo chengery maja xlr 4 ki i idzie zasilanie i sygnał ...
jak by w każdym strobo był wbudowany zasilacz i wyjście sygnału na color było by mniej pierd... i kabli, strobo by posiadało nie 4 mode jak dotychczas tylko 5 mode - mode 5 było by sterowaniem i zasilaniem coloru a nie kombinujesz kable xlr4ki z 2 przekrojów mikrofonowy na sygnał i 2,5 na zasilanie . No ale z czegoś trzeba żyć wiec zasilacz swoje, zmieniacz swoje, kable swoje a strobo to dodatek
ale na zasilaczu można zarobić;-)
no fakt
No tak ale sam koszt zmieniacza jest większy od strobo a do tego jeszcze zasilacz dochodzi no chyba ze masz ten na 8 urządzeń ale to ci się robi na kracie kabelkologia bo chengery maja xlr 4 ki i idzie zasilanie i sygnał ...
jak by w każdym strobo był wbudowany zasilacz i wyjście sygnału na color było by mniej pierd... i kabli, strobo by posiadało nie 4 mode jak dotychczas tylko 5 mode - mode 5 było by sterowaniem i zasilaniem coloru a nie kombinujesz kable xlr4ki z 2 przekrojów mikrofonowy na sygnał i 2,5 na zasilanie . No ale z czegoś trzeba żyć wiec zasilacz swoje, zmieniacz swoje, kable swoje a strobo to dodatek
Masz racje ale to myślenie urzędasów. W przyszłości fajnie by było gdy by podpytywano realizatorów i jak najbardziej to uprościć. Wtedy mogli by dać nieco większą cenkę i niema problemu ale bardzo wygodniej i poręczniej
Ten zasilacz na dwie sztuki spokojnie pędzi 3 sztuki. Z 4-rema też działał ale chyba wolniej przewijał ;-)
Po to jest powrót na mpu 8 - by zasilanie było w 1 jak i 4 takie same spokojnie z 6 szt poradzi - zeby nie było spadku na jednym przewodzie. Jak wiemy zasilanie po niskim (do 50V) przy dużych odległościach ma spadki a oni to rozwiązali dając zsilanie z 2 stron
jak by się uparł to możesz zrobić z 1 mpu02 sterowanie 20-40 szt dając tylko zasilanie z innego źródła i bardziej wzmacniając sygnał.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-26 07:18:21)
Heheh i znowu patenciarstwo na forum opracuje system jak z jednym zasilaczem obrobic toptrendy. swoja droga ciekawe ze jeszcze czajnatałny :d nie podrobiły scrollerow.
Jeszcze parę postów a nas ltt zacznie obserwować i sprzedawać pomysły do martina. Swoją droga mogli by wysłuchać paru osób co do nowelizacji paru urządzeń.
Co top trendy całe może nie ale połowę trzeba to opatentować.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-26 08:24:16)
Jeszcze parę postow a nas ltt zacznie obserwować i sprzedawać pomysły do martina.
Weź mnie nie strasz...
Ja myślę że z drugiej strony ludzie by domagali się uproszczenia Atomica aby był tańszy i usunięcie zasilacza do zmieniacza. Wydaje mi się że skuteczniejsze byłoby zrobienie nowego Atomic Colors ze zintegrowanym zasilaczem, adresowaniem, przejściami DMX i zasilania itp.
W mojej koncepcji podłączasz Atomic 3000 zaadresowany na 1 do zmieniacza, a wtedy zmieniacz łączy kanały Atomica ze zmieniaczem w jednolite urządzenie. Co więcej, nowy zmieniacz mógłby mieć RDM.
Sam Atomic 3000 to klasyka która wg. mnie nie wymaga komplikowania
Podejrzewam że Martin będzie teraz jednak za bardzo zajęty kolejnymi głowami LED aby podjąć temat na dzień dzisiejszy.
wiem ze troszkę nie w temacie , ale co tam ... Kacper wiesz coś więcej na temat mac 350 entour ?? ledowy wash daje rade znakomicie , ciekaw jestem jak sprawdzi się spot
To bez sensu robić tyle połączeń kabli gniazd tylko w obecności strobo i zmieniacza. zasilacz zintegrowany w atomicu i dodatkowe mode przy paczkowaniu. Masz colorki masz 6 kanałów przy strobo nie masz kolorków masz 4 kanały przy stronbo.
a był to taki spokojny temat odnośnie ceny 1 rolki filtrów - ps swoja droga są aż 4 odmiany tych rolek fiu fiu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 10 zapytań ]