Temat: Mac 700 profile-opinie
jak w temacie
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » Mac 700 profile-opinie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak w temacie
Bardzo fajne główki, w sam raz nawet na duże koncery a przy tym nie cieżkie. Stwierdzam że jedna z najlepszych głów na koncerty i inne eventy. Sprawdzi się w każdej sytuacji. Głowa naprawde godna polecenia.
W razie niewiedzy wyprowadźcie mnie z błędu. Co jest przyczyną tej sytuacji. Włączam lampkę w jednym z MACów a ona się rozpala i po chwili gaśnie i tak w kółko. Czy to już jest kres lampki?
To niestety wróżenie z fusów. Pytanie typu "Czy to już kres lampki?" jestem skłonny uznać za objaw niedostatecznie rzetelnego używania głowy. Po to są w głowie liczniki czasów i włączeń. Po zmianie lampy należy zerować kasowalne liczniki.
Potem jak coś jest nie tak, a czas pracy tej lampy jest bliski 750 godzin i/lub ilość włączeń lampy przekroczyła ok. 500-600, to wiadomo że lampa jest prawie całkiem zużyta.
Jeśli liczby te są niższe to wtedy też jest to jakaś informacja... może być np. wypalona oprawka lampy.
może też być brak chłodzenia... czyli wiatraczek
To niestety wróżenie z fusów. Pytanie typu "Czy to już kres lampki?" jestem skłonny uznać za objaw niedostatecznie rzetelnego używania głowy. Po to są w głowie liczniki czasów i włączeń. Po zmianie lampy należy zerować kasowalne liczniki.
Potem jak coś jest nie tak, a czas pracy tej lampy jest bliski 750 godzin i/lub ilość włączeń lampy przekroczyła ok. 500-600, to wiadomo że lampa jest prawie całkiem zużyta.
Jeśli liczby te są niższe to wtedy też jest to jakaś informacja... może być np. wypalona oprawka lampy.
To łebki z wypożyczki ale sprawdzę i poinformuje odpowiednie osoby!
Dzięki zaraz sprawdzę
Bardzo fajna konstrukcja, od długiego już czasu standart riderowy, ładnie świeci mało awaryjna ciekawe bebechy. Od tego sezonu ustąpiła po długim panowaniu palmy pierwszeństwa ClayPakowi, ale i tak jeszcze długo będą na niej pracować różne firmy;-)
Bardzo fajna konstrukcja, od długiego już czasu standart riderowy, ładnie świeci mało awaryjna ciekawe bebechy. Od tego sezonu ustąpiła po długim panowaniu palmy pierwszeństwa ClayPakowi, ale i tak jeszcze długo będą na niej pracować różne firmy;-)
Trafiłeś w samo sedno problemu. Otworzyłem Maczka i ba, nie śmiga wiatraczek. Wielki plus
A tak poza tym też wam tak hałasują wiatraki od nich?
Są zajechane już wentylatory to tak jak w komputerach po upływie czasu hałasują jak ciągnik.
Są zajechane już wentylatory to tak jak w komputerach po upływie czasu hałasują jak ciągnik.
Możliwe ze troszkę ciszej niż traktor
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 11 zapytań ]