Sorki panowie, ja też mam 160Xt mała literówka a cieszy.Więc tak: oliwiłem smarem w sprayu do łożysk precyzyjnych, pomogło o tyle że działa jako tako, niestety jak głowa się rozgrzeje to już się gubi i zacina, pomijając sprawność działania dimmera na ustawieniu strobo.Potrafi nawet przy odpowiednim strobo reseta zaliczyć.Gaśnięcie jest spowodowane za wysoką temperaturą i ten problem narazie jest do rozwiązania przez wymianę wiatraka w części obrotowej, jednkże nie mogę takiego nigdzie znaleźć na necie, a w Warszawie po sklepach troszkę latałem(jestem ze stołecznego) i niestety nie znalazłem, z kolei jedna firma zaoferowała mi wiatraczek, oryginał rzekomo(firma oświetleniowa) ale za ponad 60zł!!!chodzi o wydajność, łożyska kulkowe oraz moc i wymiary także otworów montażowych ze względy na dziwaczny montaż wiatraka.problemem kolejnym są silniki krokowe, tak jak i w wiatraku łożyska (kulkowe) uległy skrajnemu zużyciu, luz jest taki że jazgot tego jest nie miłosierny, a same silniki nie mogą pracować z dużymi obrotami gdyż wirnik silnika w wyniku luzów zaciera się o stojanik tego silniczka.I znów pytanie, czy wie ktoś gdzie można kupić te silniczki, ewentualnie jakie łożyska włożyć ( i czy da się je w miarę łatwo włożyć, bo wygląda na to że trzeba by wybijać stare i nabijać nowe)?Koszt takich silników krokowych po znajomości przekracza 80zł/szt co w przypadku 4 szt da 320 zł, plus zębatka napędu tarczy kolorów (ponoć jest dostępny zestawik naprawczy z tą zębatką-koszt ponad 300zł) a głów jest osiem i zaczynają się gigant koszta
także jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia albo wie co gdzie można dostać/zamówić w miarę tanio i przyzwoicie to będę wdzięczny, ba przesmarowanie łożysk niestety nie rozwiąże problemów z tymi silnikami, a nawet jeśli to i tak wrócą one bardzo szybko.