No tak Bartku - tutaj masz rację. Pilot takiego generatora nie posiada, i trzeba zużyć na taki efekt jeden program. Co prawda na dyskotekach nie widzialem żeby ktokolwiek tego efektu (poza mną) używał.
I dodam od siebie jako użytkownika pilota 2000 - urządzenie się nadaje do sterowania 4rema max 8mioma glowami umieszczonymi na jednym poziomie. Jeśli trzeba by bylo sterować większą liczbą urządzeń, lub rozmieszczonymi na dwóch płaszczyznach to faktycznie - pozostaje jedynie 40 programów. Brnąc dalej w temat - kolega Taurus napisał że on ma zasilać:
"12 Parów Ledowych, 8 listew ledowych Mega Bar, 4 zmieniaczy kolorów, 2 efekty centralne, 4 skanerów w przyszłości 4 - 8 głów, dymiarka, stroboskop " - czyli na początek wg mnie pilot2000 w zupełności wystarczy. Zwłaszcza że to użytkownik początkujący. Z pomocą tego forum pilota opanuje w tydzień. A ja chcę odpalić ETC Congo na kompie, no i męcze ten program i męcze...
Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu :)