Temat: Generator efektów
MA do 3 tys proszę bardzo
http://www.forum-oswietlenia.pl/viewtopic.php?id=193
wystarczy poczytać , i pewnie napisać meila do Pana
Pracowałem na tym i dało rady w 100 % , tyle.
Jeśli nie taki wynalazek to może jednak laptop dotykowy lub nawet sam monitor dotykowy +PC i któryś z programów ,,, jeden minus to brak pola ręcznego ..... programów jest sporo ,: chamsys , vector , etc chyba też ..
Pisałem o tym pilocie ze jest BE , bo jest BE i pisałem że jeśli to dyskoteką to pewnie wystarczy, na siłę nikogo nie będę przekonywał....
Jeśli uraziłem użytkowników pilota to przepraszam , nie było takiego zamiaru z mojej strony.Tomcio : Efekty na dimerze .... wiec chcemy by nasze głowy ledy skanery migały nam jeden po drugim , grupami itp ... w pilocie musisz to wszystko zrobić jako chase , krok po kroku , wybierając urządzenie ,zapisując scenę , gasząc je , zapalając następne , zapisując , itp itp
A w innych stołach ( juz nie pisze o MA bo znów będzie poruszenie ) wybierasz grupę urządzeń , lub wszystkie i generator robi to zza Ciebie , masz do tego nie skończoną ilość możliwości edytowania tego efektu.. to samo tyczy się kolorów , masz pary led , chcesz by jeden po drugim migał na czerwono , wiec znów musisz : wybrać tego para , właczyć czerwony , zapisać , zgasić go , wybrać następny , zapisać itp itp a tak robi to generator i jest o wiele wiele wiece możliwości...
p.s Milo mi jestem Bartek , jakoś nie przypominam sobie żeby ktoś tu mówił do kogoś na Pan ... także od razu przeszedłem na Ty . no chyba że aż tak się czasy zmieniają
Pozwoliłem sobie zacytować z innego tematu. Bawię się chwilkę zestawem onPC + 3D i mam problem. Z powyższego cytatu rozumiem, że da się zrobić przy pomocy generatora efektów taką opcję, żeby mi się urządzenia zapalały i gasły jedno po drugim, ale... powiem szczerze że nie bardzo wiem jak to zrobić, żeby urządzenia zapalały się i gasły w sposób skokowy. Czegokolwiek próbowałem, zawsze było tak że mniej lub bardziej, ale jedno zawsze w miarę płynnie przechodziło w drugie. Chodzi mi konkretnie o to, żeby dla danego urządzenia wartość na kanale dimmera skakała nagle do 255, a potem po chwili w tym samym momencie skokowo spadała do zera i w następnym urządzeniu wchodziła na 255. O ile przy PAN i TILT da się rysować własne tory ruchu, o tyle przy dimmerze mam jedynie predefiniowane możliwości i nie wiem jak to ugryźć... Kwestia pewnie jest banalna, ale jestem raczkującym użytkownikiem tego systemu, więc wybaczcie mi... Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam