ustawiłem "all stage" bo czasami robiłem kilka scen z tymi samymi reflektorami (nie zmieniając ich wartości) i wtedy nie zapisywało mi tych których nie ruszałem
i było to denerwujące
gdybym zaznaczył je poprzez "active" to zapisało by mi je?
muszę się jeszcze sporo nauczyć
a jeżeli chodzi o tryb "Tracking"
to zapisuje on ustawienia tylko tych które się zmieniają tak?
więc jakbym chciał coś poprawić w danym kroku i załadował go (Que 21 -> Goto)
a reflektor byłby odpalony w kroku 19
to nie odpali go prawda?
musiałbym cofnąć się do momentu gdzie zaczyna się odpalać poszczególna scena (np. od jakiegoś tam poprzedniego black out'tu)
dobrze rozumuje?
a z tymi czcionkami to trochę dziwnie bo na różnych komputerach na różnych Windach (różne XP) jest to samo
ale w domu na stacjonarnym mam tego samego co na laptopie i w jednym krzaczki są a na drugim normalnie
normalnie "Archiwum X"
Edit:
mam kolejne pytanko
w jaki sposób najlepiej wrzucić pod playbacka na wingu np. maszynę do dymu czy kilka reflektorów które warto mieć "pod ręką" niezależnie od głównego playbacka
próbowałem przez nowe Qlist i potem suwaczek na X-fade in zamienić ale to nie zawsze chodzi jak należy bo czasami trzeba machnąć suwakiem na 100% żeby się załadowało Que a czasami po zdjęciu suwaka na 0% Qlista zostaje i trzeba ją zdjąć przyciskiem nad suwaczkiem
trochę to męczące, ale najgorsze jest to że jak się ładuje sztukę to te wszystkie playbacki ładuję się na 100% i trzeba je wyłączać po kolej
przy kilku stronach suwaczków było by to nieco "niewygodne"
da się coś na to zaradzić?
Ostatnio edytowany przez artmajster (2010-03-15 08:53:40)