Rozwijając wypowiedź. Co do używania tych Coemarów to ja raczej ich nie widze ze względu na to, że w Polsce sprzęt Coemara jest bardzo mało popularny. Osobiście z Coemarami mam jak najgorsze doświadczenia, wisiały swego czasu w jednej dyskotece, psuły się na potęge, z serwisem był problem itd. Mówi się że w Polsce popularne śą głowy VariLite`a Martina ClayPAKY i RObe i jest to prawda, ale zadajmy sobie pytanie dlaczego. Po pierwsze jest to dobry sprzęt po drugie dystrybutorzy tych marek na nasz kraj dbają o to by były popularne, promują je itd.
Dawid napisałeś: "ale takie firmy jak np: Coemar, DTS czy elation itp. są uzywane za granicą". Owszem są używane, futurelight też w Polsce jest używane, jest bardzo popularne w klubach. Co do Elation to akurat o ich sprzęcie mam bardzo złe zdanie i niesłyszałem żeby był gdzieś na świecie używany przy jakichs większych produkcjach.
Rozszerzając temat firma CLAY PAKY stworzyła standart urządzeń beam i jest to standart riderowy i szeroko używany sprzęt na świenie nie tylko u nas. Potem wiele firm postanowiło zrobić swojego beama i potworzyły różnego radzaju produkcje. Miałem styczność z beamami z Elation, Futurelight etc., tak że wisiały obok Clay Paky i mogłem je porównać. Są zdecydowanie gorsze słabsze itd. ale to temat na osobny zupełnie wątek.
Reasumując ja do produktu Coemara przekonany nie jestem.