31

Odp: Pilot 3000 - co trzeba wiedzieć? + error

Zastanów się jeszcze nam smerfetką...

32

Widziałem smarfetke w akcji na trasie Lipali - nie znam sie na niej ale wydawała sie słaba w szybkości odtważanych Cue itp. Obydwa stoły są cenowo podobne wiec warto sie nad nimi bardziej zastanowić. Ja Pilota używam nawet na koncerty plenerowe - fakt ma on swoje wtedy wady ale co zrobić... Na te 6 suwaków wrzucam dimery wszystkich moich urządzeń: 1 suwak - np 12 głów, 2 suwak - 10 washy, 3 suwak - pary ledowe, 4 suwak - pary, 5 suwak - blindery, 6 suwak - coś tam.. Problem czasem stanowi to że jak zmieniam PAGE na inną strone i mam tam zapisane cue pod przyciskiem w którym istnieją CUE z poprzedniego PAGE to czasem sie miotam z wyłączeniem odpowiedniego CUE... Chodzi o to że jesteś np na PAGE 1 a działa ci na przycisku CUE z PAGE 3 i musisz o tym pamiętać... hmm

HANS - DZIKUS - jeden i ten sam człowiek :)

33

Pan Lis napisał/a:

no nie wiem, nie wygląda na zbyt zaawansowaną konsolę w porównaniu do pilota 3000 no nic jeszcze popatrzę po necie, dzięki za radę

Ale ma kilkadziesiąt suwaków. i kosztuje mało. Ale w riderach jest napisane że stanowczo nie.

Michał Bystrzycki
--------------------

34

No wiem że w raiderach nie ma, ale na te gdzie ja bym świecił to powinna styknąć, na bardziej wymagające imprezy gMA mikrus albo ultra.

Teraz pytanie do

35

Obecnie w riderach spotykam GrandMA, Compulite Vector, Avolites Pearl...
Jeszcze takie pytanie ile i jakich urządzeń chcesz podpiąć do sterownika, to istotne bo niektóre stoły mają ograniczenia w ilości no i oczywiście pozostaje kwestia kanałów...
Wydaje mi się, że najlpeiej będzie jak napiszesz jaki chcesz kupić zestaw sprzętu wtedy będzie prościej coś doradzić.
"teraz pytanie do"... no własnie do kogo?:D

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez kiju (2010-01-31 16:30:32)

36

kurde nie zapisało się big_smile

Teraz pytanie do Hansa z tego co piszesz wynika że jednak byłbym w stanie zapiać pod suwaki takie urządzenia w takiej konfiguracji, czyli np. PAGE 1- suwaki 1-6 pary; PAGE 2 - suwaki 7-12 to 4 x blinder i 2 x ACL ?

Pozdrawiam

37

Pytanie do Kiju... Jeśli w raiderze jest zapisane MA  to startując z piko albo mikro tez pewnie nie jest za wesoło czy się mylę? A co do Pilota to w raiderach go chyba nie znajdziesz...

38

PAGEs masz na przyciskach a nie na suwakach hmm Suwaków masz zawsze 6 i tylko tyle, a PAGEs masz 20 po 20 przycisków.

HANS - DZIKUS - jeden i ten sam człowiek :)

39

no tak wiem że 6, ale chodzi mi o to że np. po zmianie z page 1 na page 2 zmieni się funkcja suwaków i co za tym idzie zmienią się urządzenia przez nie obsługiwane

40

Możesz na suwakach zapisać co chcesz, stron z suwakami jest 20 tak więc masz 120 suwaków do dyspozycji.
Możesz na nich zaprogramować albo poszczególne parametry urządzenia albo wszystkie albo pojedyncze kanały dimmerowe albo całą grupę albo snapshoty albo pozycje itd.

Delay, Fade In, Wait, Fade Out...

41

o! o to mi chodziło, dzięki wink