Odp: Pilot 3000 - co trzeba wiedzieć? + error
czyli co nie zapnę tam np. strona 1- suwaki 1-6 pary; strona 2 - suwaki 7-12 to 4 x blinder i 2 x ACL ??????????
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Sterowanie » Pilot 3000 - co trzeba wiedzieć? + error
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czyli co nie zapnę tam np. strona 1- suwaki 1-6 pary; strona 2 - suwaki 7-12 to 4 x blinder i 2 x ACL ??????????
Tak właśnie niebędziesz miał możliwości mieć np. wszystkich blinderów pod jednym suwakiem. Przynajmniej mi nieudało się czegoś takiego zrobić.
no ale np 4 blindery pod 4 suwakami ? i czy są tam te strony ?
tzn "strony" tak jak sobie spatchujech kanały tak one ułożą się na "stronach", analogicznie te suwaki są wykorzystywane przy programowaniu głów, i masz na nich funkcje urządzeń
spachuj dimery (blindery) na jeden adres (jest taka możliwość w pxm) i masz 4 blindy pod jedna sumą
3000 nie nadaje sie na sztuki z konwencjonaliami bardziej podchodzi pod inteligenty.
Z reszta nawet na sztuki sie nie nadaje. Club to jego dom i przestrzeń robocza.
No tak ale wtedy Programujesz to niejako w Dimmerze tworząc w nim Multipach a nie w sterowniku, Sterownik nie ma możliwości programowania suwaków.
dobra to inaczej czy z tych suwaków wysteruje 12 parów podłączonych do pxm095 po 2 na kanał to mam 6 kanałów tyle i le suwaków, a np blindery i acl-e jakoś odpalić z dotykowca (chwilowe wzbudzenia na 100%) np. kręcąc rolką ???
Robisz sobie pod górkę i to niesamowicie. Do czegoś takiego wystarczy Alfa, Studio24 czy Opera...
no nie bo to tylko oświetlenie konwencjonalne, do tego dochodzą jeszcze głowy, strobo, ledy itd. dlatego tak pytam
kup sobie azure lub tigera na konwencjonalia + plus inteligenty i po kłopocie. lub nadira proximy
to jest sterownik przystosowany bardziej do inteligentów. a kółkami to nie robota machać. l
azure tez bardziej inteligenty ale masz 10 banków po 10x fejder. idzie na tym coś ogarnąć z inteligentów. Tym bardziej ze masz funkcje flesh nad presetami . polecam Shadow jest przyjazny - nie to co płaski jak decha pierwszy bliźniak.
Lete na sztukę ale zimno..
Drogi Panie Lisie ale z tego co pisałeś gdzie kupujesz MA Micro który spokojnie Ci wystarczy chyba że myślisz o drugim stole...
no właśnie tu jest problem bo jak kupie tyle światła ile bym chciał to już na tego mikrusa nie styknie ani nawet na avo, zostanie ok 6-7k i znikąd pomocy a za to mam pilocika 3000, albo ograniczę światło - dlatego tak pytam w kilku tematach o różne aspekty których sam nie jestem do końca w stanie ogarnąć
To może najlepiej będzie tak... powiedz co chcesz kupić i mniejwięcej jaki masz budżet a gawiedź forumowa zapewne Ci doradzi...
Proponowałbym również przenieść tą rozmowę do osobnego tematu, a nie skakać po wszystkich na forum, bo sie zrobi mega burdel.
Co do Pilota 3000 to moim zdaniem jest to dobry stół do użądzeń inteligentnych do klubów. Na scene się moim zdaniem nie nadaje. Do lamp konwencjonalnych również.
Ostatnio edytowany przez kiju (2010-01-30 20:42:39)
no właśnie tu jest problem bo jak kupie tyle światła ile bym chciał to już na tego mikrusa nie styknie ani nawet na avo, zostanie ok 6-7k i znikąd pomocy a za to mam pilocika 3000, albo ograniczę światło - dlatego tak pytam w kilku tematach o różne aspekty których sam nie jestem do końca w stanie ogarnąć
Kup sobie Studio scan control 12 czy 24
no nie wiem, nie wygląda na zbyt zaawansowaną konsolę w porównaniu do pilota 3000 no nic jeszcze popatrzę po necie, dzięki za radę
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 11 zapytań ]