Odp: Dylemat Mac 600 czy...
przy ideach nie sugeruj się ceną (rabaty) po rabatach wychodzą drożej od użyewk mac 600 o ok. 1000-1500zł
Ostatnio edytowany przez Pan Lis (2010-01-29 22:52:55)
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » Dylemat Mac 600 czy...
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
przy ideach nie sugeruj się ceną (rabaty) po rabatach wychodzą drożej od użyewk mac 600 o ok. 1000-1500zł
Ostatnio edytowany przez Pan Lis (2010-01-29 22:52:55)
Ok rabaty rabatami od kazdej z tych cen możesz pojsc w dol dlatego mowie o cenach detalicznych. ZCo do IDea Washy świeciłem nimi raz i szczerze powiem niczym mnie nie powaliły na kolana. Ja osobiście w stosunku do SGM`a jestem jednak na nie, ale to już prywatna kwestia. Wiadomo, że z jednej strony masz urządzenie nowe, z gwarancją producenta, ale niestety SGM, z drugiej używany ale sprawdzony i znany model Martina. Ja bym kupił MAC 600
dobra, a skupiając się na sednie tematu rozumiem że urządzenie DELTA 7 RGB R nie da sobie rady na scenie jako wash ? czy po prostu ktoś mi go nie zaakceptuje jako washa ?
To że niezaakceptuje to jedno, a moim zdaniem też "nie da sobie rady jako wash". Wystraczy ze bedziesz musiał zrobić korekcje temperatury barwowej i juz porażka
No nie wiem nie wiem, ten wynalazek wd. producenta ma regulację temperatury kolorów w zakresie 3,200 ° K ÷ 5,500 ° K
Bardziej mnie martwi jasność świecenia owego urządzenia bo tylko 7,200 lumenów, podczas gdy mac 600 ma chyba 20,500 lumenów o ile się nie mylę.
Właśnie Wg. producenta a w praktyce to zupełnie inna bajka. Jak narazie jedyne urządzenie LED które spełniło moje oczekiwania w zakresie światła białego to ETC SELADOR.
a MAC 2000 można przerobić na 1500W czyli MAC 2000 XB
Panowie ok wszystko fajnie, ale KASA jest przewidziane 4k za używkę czyli np. mac 600 albo ok 6-7k za nówkę i tu jakaś alternatywa dla 600 tu znalazłem SGM Idea Wash 575 no i tą Delta 7 RGB R nowe i po zniżkach są właśnie w tym przedziale cenowym.
Musze się dobrze rozeznać zanim zostanie wydane jakiekolwiek siano.
No i urządzenie ma mieć tryb pan/tilt , więc żadne listwy ledowe, bo to swoją oddzielną drogą
Ale szukasz urządzenie na którym będziesz pracował Ty czy zakładasz też, że będą na tym świecicli zewnętrzni realizatorzy np. zespołów?
to zależy od sztuki na niektórych będę świecił ja, na innych świetliki zespołów
Jeszcze pytanie o ilu sztukach wogole mowa?
No to tak biorąc pod uwage że
Naświetlacz Delta nijak ma sie do Riderów
SGM - w Riderach nie występuje
MAC 600 jest już wychodzącym standartem w riderach
Ja bym wybrał MAC 600, jednak nieliczyłbym na to, że nimi się zawojuje świat dlatego że Teraz Realizatorzy chcą jednak nowszego, lepszego sprzętu
Mowa o całym sezonie maj-wrzesień... No chyba tak trza będzie zrobić mac 600 i tyle, co do realizatorów to jeśli chodzi o naszą firmę będą musieli poczekać z jeszcze 2 sezony na np mac 700 i póki co cieszyć się tym co mamy
Ostatnio edytowany przez Pan Lis (2010-01-30 17:39:26)
Albo wy będziecie musieli wypożyczyć 700`tki lub podzlecić innej firmie...
może czasem coś się do pożyczy... ale ogólnie wystarczy dar przekonywania ;D
Hmmmmm zależy z kim będziesz negocjował.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 10 zapytań ]