Temat: Strona Spidera
Nie wiem czy tu bywa, ale zrobię mu reklamę. Niech ma za zeszłoroczny koncert w Bełchatowie
http://www.fish-eye.org/ang/index.htm
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wiem czy tu bywa, ale zrobię mu reklamę. Niech ma za zeszłoroczny koncert w Bełchatowie
http://www.fish-eye.org/ang/index.htm
? yyy?
No dobra, rozwinę temat. Link powyżej to adres strony Pawła "Spidera" Pająka, realizatora, który może i nie jest specjalnie lubiany przez techników (bo wymagający) ale umiejętności odmówić mu nie można. Facet jest świetlikiem HEY'a, Myslovitz, świeci A.M. Jopek, robi duże i prestiżowe wydarzenia. Warto obejrzeć galerię, dlatego wrzuciłem.
A uwaga o koncercie w Bełchatowie, bo zrobił go super (konkretnie Hey z płytą [sic!]).
Ostatnio edytowany przez początkujący p. Światełko (2010-01-24 09:28:24)
Byłem przed wczoraj na koncercie HEYa i muszę stwierdzić, że światła mnie rozwaliły W sumie to poszedłem tam głównie dla świateł
No tak spoko, niedokońca rozumiem stwierdzenia nielubiany bo wymagajacy. Co ma jedno do drugiego, jeżeli technika robi co ma robić to jest OK jak prawie każdy. Akurat w przypadku osoby Pawła nigdy niespotkałem się z jakimś negatywnym zachowaniem więc niebardzo wiem o co chodzi;-). A co do założenia tego tematu to niedokońca rozumiem jego sens... ZChcesz podyskutowac na temat pracy Fish-Eye, ogolnie realizatorow czy co...
Chodzi o to, że nie zawsze technika robi co ma robić a chciałaby żeby było OK. Temat znam z drugiej ręki.
Bałbym się zaczynać tematy, w których będąc małym żuczkiem oceniam pracę grubych ryb. Fish-Eye to dla mnie nowość a mają w dorobku wielkie projekty i warto ich podpatrywać. Nie znałem tego adresu i pomyślałem sobie że ktoś z mniej doświadczonych świecidełkoklików także może nie znać, a chyba warto poznać.
No tak stymże jeżeli ktoś stwierdza "Realizator X jest głupi, cham i prostak", a dostał opieprz za to że nie zrobił tego co było ustalone to sorry. Sam znam tego typu opowieści a poznając relacje drugiej strony światło na sprawe pada z innego kąta. A co do Polskiego rynku realizatorow to uważam, że jest jeszcze przynajmniej kilka osób na które można zwrócić uwagę...
Panie "początkujący" - faktycznie nim pan jest
Nie widze sensu tego tematu. Każdy zna Pawła, jak nie osobiście to z opowieści lub widział jego dokonania. Pisanie o nim jako o realizatorze którego "warto podpatrywać" kierować trzeba do młodych adeptów a nie do ludzi którzy znają temat. Racja, jest on dobry w tym co robi i za to go cenie. Ale nie potrzebuje on tutaj reklamy. Kiju ma racje, jest paru świetlików równych Spajderowi którzy raczej są w cieniu a tylko nieliczni znają ich talent
Koledzy znam Pawła osobiście a jeśli chodzi o inne firmy zajmujące się podobnie jak "SPIDER" projektowanie polecam www.lightup.pl
Strona Artura Szymana reżysera światła z TVP akurat mam wielką przyjemność z nim współpracować bo jestem jego asystentem więc jeśli mogę pomóc np w jakimś projektowaniu służę radą początkującym kolegom )
Koledzy znam Pawła osobiście a jeśli chodzi o inne firmy zajmujące się podobnie jak "SPIDER" projektowanie polecam www.lightup.pl
Strona Artura Szymana reżysera światła z TVP akurat mam wielką przyjemność z nim współpracować bo jestem jego asystentem więc jeśli mogę pomóc np w jakimś projektowaniu służę radą początkującym kolegom )
tak na marginesie: ilu, według was, jest w Polsce znaczących realizatorów światła. mam na mysli i tych pracujących dla telewizji, i tych "nietelewizyjnych" ?
ja znam jednego nietelewizyjnego, tylko jednego z miasta Lodzi
Ostatnio edytowany przez rokigd (2011-02-23 18:04:54)
ja znam jednego nietelewizyjnego, tylko jednego z miasta Lodzi
ci z telewizji jak widać mocno sie trzymają i nie dopuszczają do korytka nikogo z młodych
A tu się akurat nie zgodzę. Ostatnimi czasy pojawiło się kilku młodych LD telewizyjnych.
A poza tym robienie światła w TV to zupełnie inna bajka niż na koncertach -prawda Ferrari?? -a przy okazji pozdrawiam Cię :-)
A tu się akurat nie zgodzę. Ostatnimi czasy pojawiło się kilku młodych LD telewizyjnych.
A poza tym robienie światła w TV to zupełnie inna bajka niż na koncertach -prawda Ferrari?? -a przy okazji pozdrawiam Cię :-)
pozwolę sobie po nazwiskach (celowo alfabetycznie)
1. Anweiler Mieczysław
2. Feliksiak Zbyszek
3. Michna Marcin
4. Szyman Artur
5. Tyszka Adam
uważacie że to wystarczająco jak na 3 duże stacje telewizyjne i prawie 40-sto milionowy kraj? ))
z drugiej strony mamy tylko 4 firmy które mają potencjał pozwalający na robienie dla telewizji.........:)
Zapomniałeś jeszcze o Andrzeju Czeranowskim -a za realizację wziął się również ostatnio Jacek Chojczak.
Myślę, że w chwili obecnej w zupełności zaspokajają potrzeby rynku. Poza nimi jest jeszcze całe grono realizatorów zajmujących się tylko światłem ekspozycyjnym bez tzw. efektowego -zupelnie mniej znanych.
Wiesz widzialem kilku tzw. realizatorów, którzy nie bardzo wiedzieli jak obsługiwać światłomierz... światlo w TV to naprawdę inna bajka...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 17 zapytań ]