Odp: SGM Studio 24 Scan Control + i -
Witam macie może insrukcje do tegosprzętu,bądz jakieś poradniki dla ludzi początkujących?
Jak masz jakiś problem lub pytania co do stołu to daj znać na mail.
Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam macie może insrukcje do tegosprzętu,bądz jakieś poradniki dla ludzi początkujących?
Jak masz jakiś problem lub pytania co do stołu to daj znać na mail.
Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Podaje swojego maila - jakby ktoś miał jakieś pomocniki w języku PL to bardzo proszę
krzysieknd@gmail.com
witam mam proźbe czy może ktoś mi wysłać instrukcje do tego stołu i jesli ma tez do sgm 12 tez był bym wdzięczny mój meil djgruby13@wp.pl
aa w języku polskim najbardziej by mi zalezało
Witam,
Pamiętacie może jak się przestawiało SGMa 12 w tryb 24kanałowy? Coś trzeba było wcisnąć przy odpalaniu... tylko co;)
Jeśli ktoś z Was posiada sensownie przetłumaczoną instrukcje do w/w stołu to będę szalenie wdzięczny za maila (m.wiklacz@gmail.com). Właśnie zaczynam przygodę z SGMem (w ogóle ze sterownikami) i wszelkie materiały będą mi bardzo pomocne.
To co najbardziej mnie w tej chwili interesuje to metoda tworzenia/zapisywania prostych efektów z użyciem pixelparów. Najlepiej zsynchronizowanych z muzyką. Gdyby komuś się chciało wyskrobać krótki opis/schemat działania to chętnie poczytam.
Pozdrawiam,
Maciek
przyłączam się do prośby kilku użytkowników o instrukcję omawianego stołu w języku polskim
mój mail: bartlomiej.mike@centronet.pl
także przyłączam się do prośbyt i również prosiłbym o polską instrukcje do SGMa
mgo@o2.pl
Proszę o pomoc i wysłanie na adres jumper313@o2.pl instrukcji w języku polskim do stołu zawartego w temacie.
Pozdrawiam.
Ściągnąłem sobie wersję instrukcji po angielsku, żeby zobaczyć co jest w niej takiego trudnego. Nie wiem w czym widzicie problem. Przecież ona jest napisana PROSTYM, LAICKIM językiem angielskim. To tak jakbym czytał instrukcję obsługi telewizora ... Już prościej się nie da
Link do instrukcji: http://www.sgmtechnologyforlighting.com
210_gb.zip
Link do strony producenta: http://www.sgmtechnologyforlighting.com
mp;m_id=60
Trochę samozaparcia ... i wiary w swoje możliwości :]
No chyba, jesteście osobami, które widząc napis PLAY na DVD zaczynają panikować, że nic nie rozumieją :]
Przykład:
Ostatnio edytowany przez avekamil (2009-07-23 13:04:08)
A po radziecku przeczytasz nawet jak będzie od włącznika do światła?
Jakbym był przez tyle lat i w takim stopniu otoczony przez język rosyjski co angielski to przeczytałbym z łatwością ... a nawet zarecytował
Z racji tego, iż w Kompie, TV i gazetach jest znikomy ułamek języka rosyjskiego to niestety, ale sobie go nie przyswoiłem Chociaż go lubię słuchać
PRESS , HOLD, RELEASE - są to podstawowe zwroty. NA tych i na podobnych opiera się całą instrukcja. Co w tym trudnego? Hmm?
Ten przykład wygląda "troszeczkę" inaczej jak instrukcja tego SGMa. Swoją drogą ładnie zrobiona.
A jeśli wam radzieckiej techniki mało, to byłaby możliwość "walnięcia" tutaj instrukcji radzieckiego kolorymetru
Chyba byłby to przebój.
PRESS , HOLD, RELEASE - są to podstawowe zwroty. NA tych i na podobnych opiera się całą instrukcja. Co w tym trudnego? Hmm?
Wydaje mi się nawet że to typowe podstawowe zwroty policjanta w filmie amerykańskim
Witam
Panowie jak wygląda konfiguracja tego stołu.
1 Czy panel urządzeń konwencjonalnych zajmuje pierwsze 24 kanały DMX, a reszta przyporządkowana jest do urządzeń inteligentnych?
2 Czy możemy wykorzystać część odpowiedzialną za dimmery do sterowania np PAR LED ?
3 Czy możemy zapisywać sobie sceny zarówno dla dimmerów jak i dla inteligencji i wyzwalać je dolnymi heblami?
1. Masz pierwsze 50 kanałów na dimmery
2. Możesz sobie spatchować nawet głowę na pierwszych 50-u kanałach o ile Ci to odpowiada
3. tak
1 Czy panel urządzeń konwencjonalnych zajmuje pierwsze 24 kanały DMX, a reszta przyporządkowana jest do urządzeń inteligentnych?
Kwestia jaki zrobisz patch
2 Czy możemy wykorzystać część odpowiedzialną za dimmery do sterowania np PAR LED ?
Oczywiście
3 Czy możemy zapisywać sobie sceny zarówno dla dimmerów jak i dla inteligencji i wyzwalać je dolnymi heblami?
Tak. Konwencjonalne przyciskiem GRAB , inteligentne przyciskiem STORE
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 11 zapytań ]