Temat: Nowy soft do PILOTa 3000

Wczoraj postanowiłem uaktualnić sobie swojego Pilota 3000 i wgrać najnowszą wersje oprogramowania 2.00 .1241 No i niestety soft ten okazał się wadliwy. Nie działa ograniczenie kanału Shutera  do  wartości 207 dla głów Martina Powyżej tej wartości uruchamiają się komendy reset oraz lamp Off i lamp On.
Próbowałem zainstalować poprzednia wersje którą miałem wcześniej (ver. 1.4), lecz niestety sterownik jej nie przyjmuje.
Co zrobić? Edycja pliku z biblioteki w fixture editorze nic nie daje.
Mimo ustawienia ograniczenia do 207 funkcja w sterowniku nadal nie działa i enkoder dochodzi do wartości max 255 gasząc przy tym lampę i resetując urządzenie.

2

Odp: Nowy soft do PILOTa 3000

Ja miałem natomiast kiedyś problem że wartość na dimerze w głowach leciała mi zamiast do 255 to do dajmy na to 2891 hmm Nie było to spowodowane zmianą softu. Teraz jak to opisujesz to bym pomyślał że pliki masz źle stworzone do urządzeń ale jak robiłeś coś z softem to może i to hmm Daj znać co dalej sie dzieje z Twoim pilotem bo też ostatnio chciałem robić updata smile

HANS - DZIKUS - jeden i ten sam człowiek :)

3

No robiłem, wgrałem ten najnowszy ogólnie to jest fajny jest parę nowych funkcji no i pozwala na prace sterownika bez karty. Jeśli chcesz wgrać nowy soft to pamiętaj ze raczej nie będziesz mógł wrócić do poprzedniego, zadzwoniłem do Show Systemu i tez się serwisant zdziwił.
Jedyne co zostaje to napisze chyba do włochów.

4

ok to napisz co tam nie trybi.. w nowym sofcie i czy bez narażania siebie (sztuki) i stołu można śmiało to wgrać smile

5

Też jestem ciekaw co i jak... Bo w planach mam zmianę oprogramowania w 3 pliotach.

6

z info na stronie SGMa widać że naprawde sporo zmian szykuje producent big_smile Pilocik już nie będzie tak "cienkim" stołem.