Odp: Wysiwyg R23
Ja tez już odpaliłem i Vector on pc steruje głowkami w Wiswygu fajna sprawa.
fajna sprawa ale przydają się 2 monitory jak masz sterownik on pc... na jednym wyg na 2 on pc....
można zrobić biblioteki urządzeń z wyg 23 do wyg 22... trzeba zainstalować 23 zrobić kopie bibliotek. odinstalować 23 zainstalować 22 dodać do bibliotek 22 dane z 23 z tym ze nie można zamieniać jakiegoś pliku nie pamiętam co to było... minus? nie działają opcje video w urządzeniach
Już jest chyba nawet Wyg 24.
Ps . Prawdziwego Vectora podłączyłem kablem z laptopem na którym jest wyg 22 ale niestety nie chcą się połączyć mimo instrukcji z Compulite. Vector on PC łączy się bez problemu. Może ktoś pomóc może jest jakiś kruczek by to zadziałało?
zainstaluj sterownik.. compulite...
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl
Ps . Prawdziwego Vectora podłączyłem kablem z laptopem na którym jest wyg 22 ale niestety nie chcą się połączyć mimo instrukcji z Compulite. Vector on PC łączy się bez problemu. Może ktoś pomóc może jest jakiś kruczek by to zadziałało?
Jak działa z Vector PC to powinno działać z konsoletą. Zakładając że naprawdę ustawione jest wszystko tak jak instrukcja nakazuje, to należy sprawdzić inne rzeczy.
Nie zawsze krosowany kabel się sprawdza (oczywiście krosowanego używałeś?), szczególnie w laptopach.
Pewne łączenie daje pośrednictwo switcha i użycie prostych kabli a dodatkowo żadnych firewalli.
wyg 24 jest dla membersów - nie jest jeszcze oficjalnie wydany. jest w fazie testów
nomaag napisał/a:Ps . Prawdziwego Vectora podłączyłem kablem z laptopem na którym jest wyg 22 ale niestety nie chcą się połączyć mimo instrukcji z Compulite. Vector on PC łączy się bez problemu. Może ktoś pomóc może jest jakiś kruczek by to zadziałało?
Jak działa z Vector PC to powinno działać z konsoletą. Zakładając że naprawdę ustawione jest wszystko tak jak instrukcja nakazuje, to należy sprawdzić inne rzeczy.
Nie zawsze krosowany kabel się sprawdza (oczywiście krosowanego używałeś?), szczególnie w laptopach.
Pewne łączenie daje pośrednictwo switcha i użycie prostych kabli a dodatkowo żadnych firewalli.
Ps . vector on PC i Wyg sa na jednym Laptopie działa natychmiast / vectora łaczyłem krosowanym kabelkiem . vector widzi laptop w sieci a jednak wyg nie łaczy sie z vectorem. Spróbuje jeszcze zwykłym kabelkiem i dodatkowo przez switcha.
PS 2. Czy w wygu w zakładce LIVE widać zmianę barwy pracując w CMY ? Bo mi działa tylko zmiana kolorów na tarczy. CMY nie działa jest ciągle białe światło.
Ostatnio edytowany przez nomaag (2009-06-08 21:23:26)
z tego co mi wiadomo w październiku kończy się dongel do wyga 22 ...
Ciekawe ile osób będzie datę w systemie zmieniało
Czyżby szykował się sequel do filmu "50 pierwszych randek"?
Można wystarczy w wygu po pachować lampy tak samo w konsoli , ale najpierw trzeba wybrać konsole linie Dmx itp . W świni jest to proste bo podlalczasz panem do kompa , sciagasz ze strony programom i działa . Wirtualne programowanie gotowe:))
Zerknijcie sobie na opcje podłączania Capture Polar. Po prostu łączy się konsoletę z komputerem skrętką i tyle. Capture sam znajduje podłączone protokoły i przypisuje do linii DMX (oczywiście można zrobić to samemu).
--------------------