midams napisał/a:Widocznie koledzy siedzą z dupskami w domu i wałkują tony stron i się kształcą,a praktyki żadnej.
Panie midams, muszę stwierdzić że masz racje... Siedziałem na dupsku w domu, przewaliłem megabajty pdfów ze specyfikacjami standardu RS485, DMX, różnych kontrolerów DMX, zastosowanych układów scalonych w parach LEDowych z które nie chciały mi działać, a później ruszyłem dupsko wziąłem lutownice, kable, śrubokręty i inne narzędzia w dłoń i efektem było właśnie to, że wszystko zaczęło działać jak należy. Oczywiście proszę bez obrazy, bo nie piszę tego tekstu po to żeby kogokolwiek (Ciebie) obrazić, tylko po to aby co niektórzy zauważyli że po nitce do kłębka. Najpierw kupa teorii, później praktyka, a dalej to już tylko doświadczenie...
Dodam że kiedy rejestrowałem się na tym forum, jedyne co potrafiłem to włączyć pilot-a 2000 uruchomić programy i przejść na ręczne sterowanie głowami...
Ostatnio edytowany przez tomcio (2009-07-09 15:27:03)
Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu :)