Temat: szkolenia na grandMA
witam wszystkich, chetnie bym sie podszkolil w obslodze tego stolu, wiecie moze gdzie i za ile i kto robi kursy? pozdrawiam
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam wszystkich, chetnie bym sie podszkolil w obslodze tego stolu, wiecie moze gdzie i za ile i kto robi kursy? pozdrawiam
z tego co mi wiadomo to jedynie LTT - kiedyś robili masowe szkolenia które były w 3 etapach. Pierwszy za free a następne chyba za 800zł? Mysle że prywatnie będzie to sporo kosztować. Chyba że jakiś znajomy Cie podszkoli.
"Kiedyś" to za mocno powiedziane
W tym miesiącu już były niektóre poziomy kursów.
www.ltt.com.pl ->Szkolenia - tu są informacje o tym co było/będzie i za ile.
Jest jeszcze w "Pliki ->Instrukcje obsługi ->MA Lighting" instrukcja do "grandMA micro/pico 5.9" z dość aktualnym opisem możliwości programowania dla całej serii grandMA.
Kursy tak jak były, to i będą, jeśli zbierze się racjonalna ilość chętnych na następny.
To nie ja zajmuję się terminami szkoleń, więc odsyłam do informacji i kontaktów w "Szkolenia" na stronie głównej firmy.
ok dzieki bardzo panowie za info, zorientuje sie w ltt:) niestety znajomego ktory ogarnia grandMA nie mam:/ chetnie moge tez dogdac sie z kims prywatnie na szkolenia, pozdrawiam
przegladalem ltt, jest kurs grandMA ale poziom3
a mam do Panstwa jeszcze male pytanko, czy greandMA trudnym jest stolem? da sie podstawy w miare szybko ogarnoc zeby zrobic koncert na 60 urzadzeniach? pozdrawiam i dzieki wielkie za odp
Kolego zainstaluj "ma on pc". Opanuj z instrukcja a z dużym stołem sobie poradzisz. Działają na tej samej zasadzie.
rozumiem, a gdzie moge sciagnac MA ON PC ? na stronie ltt znajde to cudo??
dobra przepraszam, cofam pytanko juz sie sciaga, dzieki bardzo
Dokładnie, proponuję jeszcze grandMA 3D równolegle uruchomić.
Tak właśnie to wygląda na szkoleniach, że każdy działa zwykle na "onPC" + 3D.
Ściągnij oprogramowanie u producenta na www.malighting.com -> support. Tam są najnowsze wersje, a poza tym serwery mają dość szybkie.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2009-05-29 12:20:49)
dzieki bardzo, mam nadzieje ze uda mi sie ogarnac choc troche ten stol, bardzo mi na tym zalezy
a mozna uzyc zamiast grandMA on pc 3D wysiwyga r 22? moga ze saba wspolpracowac wysiwyg i ma on pc? czy nie ma takiej mozliwosci?? bo o mozliwosci polaczeniu wysiwyga do stolu grandMA wiem, ale o polaczeniu grandMA on pc z wysiwyg r 22 nie wiem nic niestety
Ostatnio edytowany przez DOMINIK (2009-05-29 13:01:03)
Jest taka możliwość. Trzeba się trochę po konfigurować w on pc i wyscigu i można to zrobić.
polecam ten temat - http://elwolight.pl/forum/viewtopic.php?id=269
szkoda robić śmietnik na forum i tu się rozpisywać
Wysiwyg 22 zamiast grandMA 3D? Po co??
Chyba że masz jakiś gotowy projekt i bardzo, bardzo chcesz na nim próbować... no to się trochę narobisz z numeracjami urządzeń.
Jakby co, to grandMA 3D w najnowszych wersjach liczy efekty świetlne znacznie lepiej od R22.
Łączenie grandMA 3D z grandMA onPC jest bardzo łatwe.
Na onPC trzeba uruchomić sesję (opisane w instrukcji).
grandMA 3D powinna być uruchomiona w trybie "grandMA 1".
W oknie "Sessions" w "Own IP-Address" wybierasz "127.0.0.1"
Powinna się w liście sesji pokazać sesja z onPC.
Zaznaczasz ją i klikasz na spinaczu "Join".
Możesz rozmieszczać urządzenia w przestrzeni 3D albo w menu Setup na onPC, albo to robić w oknie widoku w grandMA 3D.
no wlasnie, myslalem ze wysiwyg bedzie lepszy od ma onPC 3D, wiec nie ma sensu w tej sytuacji uzywac wysiwyg, dzieki bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 10 zapytań ]