Temat: to nawet niezle
to nawet niezla sprawa , choc dziwie sie ze ekipa nie wlozyla do pokoi lamp ledowych , wtedy wygladalo by to o niebo lepiej ktos wie jaka to firma realizowala ?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to nawet niezla sprawa , choc dziwie sie ze ekipa nie wlozyla do pokoi lamp ledowych , wtedy wygladalo by to o niebo lepiej ktos wie jaka to firma realizowala ?
To nie firma To studenci się bawili
Tutaj masz odpowiednik zrobiony w "na" akademiku politechniki wrocławskiej. Projekt nosi nazwę P.I.W.O. i właśnie niedawno odbyła się trzecia edycja.
Jest pocisk!!
heheheheehehehh aż mi się łezka w oku zakręciła bo przypomniały mi się czasu studenckie....my z ziomkami mieliśmy swój język ułożony i jak mrygaliśmy światłem w pokoju to ziomek,który mieszkał w 2 budynku naprzeciwko widział i wiedział ocb.....ogólnie np 4 razy zgaszone światło w pokoju i 3 mrygnięcia lampką w serii oznaczało...................................................................................................MELANŻ!!!!!!!!!!!!!!
hehe zresztą co innego się robi w akademiku.....hmmmm to najlepiej zapamiętałem....tylko czemu:D
studenci to robili ????? hmmm tak na wlasnym sprzecie ???? czy moze cwiczyli tydzien i kazdy wiedzial kiedy zapalic jaka lampke >>>> hmmm jesli tak to szacunek
zrobili sterownik i dorzucili do tego soft ( coś a'la matryca w GrandMA ) ... Sprzęt to zwykłe żarówki na ~230V Podpięte do układu wykonawczego Niby żadna filozofia, ale zmontowanie tego od podstaw wymagało duuużo czasu
Raczej dużo kabli - z tym ze ja bym to inaczej z robił. wykorzystał bym główna rozdzielnie i postawił tam układ. Myślę że każdy room ma swoje osobne zabezpieczenie i bym się podpinał za zabezpieczeniem w "ZK".
Tylko mogło by być trudno uzyskać różne kolorki. No chyba, że w każdym pokoju jest więcej niż jedno zabezpieczenie..
Sterowanie skrętką komputerową... a zasilane z gniazdka znajdującego siew pokoju
To ładnie im się nudzi szkoda ze nie rgb.
Zrobili sterowanie triakami na 0-10v.... jak bym postawił pary 64 ledowe i do każdego pokoju po 1 szt .... i efekt zabijający
W końcu studenci wszystkiego próbują
no ta fajnie tylko im nie zależało na idealnej palecie barw tylko żeby wykazać się inwencjom twórczą i umiejętnością używania lutownicy:P
a rozdzielnia heh... kto by im dał się podpiąć....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 12 zapytań ]