Temat: ZASADY REALIZACJI OŚWIETLENIA SCENICZNEGO I ESTRADOWEGO
czy może ktoś mi polecić jakieś stronki bądź tutoriale, które przybliżą mi zasady realizacji oświetlenia scenicznego i estradowego?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » O oświetleniu » ZASADY REALIZACJI OŚWIETLENIA SCENICZNEGO I ESTRADOWEGO
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy może ktoś mi polecić jakieś stronki bądź tutoriale, które przybliżą mi zasady realizacji oświetlenia scenicznego i estradowego?
ok, nie krzycz..
lepiej podałbyś link jak wiesz gdzie to znajdę... bo trochę tego jest
oj podstaw mi nie brakuje bo świeciłem kilka lat w dyskotece, jednak teraz pora wypłynąć na szersze wody... podstawy znam, konfiguracje dmx itp itd... będę się pewnie musiał nauczyć obsługi stołów...
ale chodzi mi o takie podstawowe zasady w świeceniu, co można a czego nie warto robić ze światłem...
Hmmm ciężka kwestia...no opanowanie stołu na którym pracujesz to podstawa.
U mnie w firmie co do realizacji szef ma pare zasad których staramy się nie łamać!Np.Jeżeli robimy eventy to staramy się tak wszystko zamontować a potem zaprogramować żeby nie świecić ludziom po stołach przy których siedzą,czasem jest to wręcz nie wykonalne.
W zasadzie moim skromnym zdaniem to jeżeli opanujesz stół to następnym krokiem będzie kombinowanie ze światłem.
no przede wszystkim musisz opanować obsługę stołu na ktorym bedziesz pracował a pozniej to tylko twoja własna inwencja Cie ogranicza i tyle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 10 zapytań ]