Odp: Podłączanko!!
Taki to nasz los ciągać kable...
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Taki to nasz los ciągać kable...
to niech kolega zabierze się za testy wychodzi to samo jak kółeczko warunek luźno nie można zaciskać bo zrobi sie 8... i nie ma bata musi wyjść ładnie. tse jedzie na kółeczko i na końcu albo rzepy albo supełek wokół sygnału i spinane wtyczki
Zwijanie w kółeczko przy dużych długościach ujawnia swoją wadę - przy rozwijaniu przez pociągnięcie, zamiast "toczenia" mamy kabel skręcony wokół osi podłużnej, "śrubowo".
Długie przewody złożone odpowiednio w ósemkę nie robią takiego wrażenia jak w kółko, ale przy rozwijaniu jest to poezja wygody.
Rozumię, że oczywiste jest "kręcenie" kabelkiem przy zwijaniu?
Tzn. wokół jego własnej osi, tak by było mu wygodnie i swobodnie, tak jak się układa, bez forsowania?
Wtedy się przepięknie układa.
No i zdecydowanie jestem zwolennikiem rzepków.
Wiązanie na supełek to traktowanie kabelka (jak to ktoś kiedyś powiedział)- jak sznurka do snopowiązałki.
no własnie rzepy fajna rzecz tylko najbardziej mnei irytuje to ze niektorzy widzia ze jest rzep przy kablu a go nie zepnie tylko zwinie na odwal i wrzuci do kablary ;] no idzie sie wtedy zagotowac
Koledzy cała dyskusja jest troszke bez sensu.Każdy ma swój patent na "składanie" kabelków więc powodzenia!Co tu mamy sie przekonywać nawzajem jak jest lepiej a jak wygodniej!!NIech każdy robi swoje...mnie też próbowano nauczyć poprawnego składania kabli ale sam stwierdziłem jak mi jest wygodniej i tak to robie.
Pozdrawiam
świete słowa z resztą my z Sensejem juz dzis na ten temat rozmawialsmy
tak nawiasem to straszny off topik - moderator mógłby tu posprzątać ciutke a kabelki kabelkami - zawsze jakoś będa zwinięte
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]