Temat: MAC 700 czy chińczyk
Witajcie,
Planuje zakupić 8 glow spotów, głownie do architektury, co wybrać: MAC 700 czy chiński odpowiednik Pointe? Wiem, ze MAC to sprzet riderowy, ale dosyc stary i ciezko, a co nowa glowa to nowa.
Pozdrawiam
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » MAC 700 czy chińczyk
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
Planuje zakupić 8 glow spotów, głownie do architektury, co wybrać: MAC 700 czy chiński odpowiednik Pointe? Wiem, ze MAC to sprzet riderowy, ale dosyc stary i ciezko, a co nowa glowa to nowa.
Pozdrawiam
Pointe do architektury?
Chiński odpowiednik Pointe? Nie warto...
Michał już napisał.Pointe nie jest lampą do świecenia architektury.
Co dokładnie by znaczyło "do architektury"? Może jakieś przykłady miejsca i sposobu użycia? Oczekiwane efekty?
Nie sądzę by było jakieś ograniczenie "nie do architektury", dopóki samo urządzenie nie jest zagrożone, oraz samo nie stanowi zagrożenia.
musiałem przeczytać kilka razy
Kurde, a ja to myślałem że do architektury to są Kolorada, Space cannony, czy jakies ledowe typu P-5 czy chromaflood. A jak ktoś chciał gobo czy efekt, to VIP z osłoną, Gobo Storm, Pro-motion czy projektory PANI.
Ale widzę że urządzenia bez praktycznie IP są głównie brane pod uwagę ...
Jak chcesz głowę to bym się zastanowił nad G-spotem
Koledzy moze troche uszczegółowię, chodzi mi o swiecenie gobami wewnątrz budynków, urządzenie powinno posiadać szeroki kat świecenia, opcjonalnie tarcze animacji.
Koledzy moze troche uszczegółowię, chodzi mi o swiecenie gobami wewnątrz budynków, urządzenie powinno posiadać szeroki kat świecenia, opcjonalnie tarcze animacji.
No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Z tych dwóch wygrywa MAC 700
A moze cos innego polecacie? Cena do 7000 za sztuke.
Nie wiem czy z nowych urządzeń znajdziesz coś zrobi gobo/anim z szerokim zoom i pryzmat w tej cenie. Raczej musiałbyś szukać wśród używanych robe 700 bo to one miały największy zoom w tej klasie, chyba.
Dokładnie jak powyżej.Robe 700 lub Martin 700 ze wskazaniem na Robe/ szerszy zoom /
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 10 zapytań ]