Temat: Kupię konwerter Artnet-DMX
Kupię jak w temacie. Minimum 4 x DMX OUT. Ma to działać z Road HOG 4.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię jak w temacie. Minimum 4 x DMX OUT. Ma to działać z Road HOG 4.
Też o tym myślałem (Gate 4 DMX)
Nie Wiesz jaka aktualnie cena?
Koło 600 netto
Gate 4 w Elwolight sprzedajemy już od października czyli odkąd pojawiły się w produkcji i mogę potwierdzić, że nie ma z nimi problemów.
Warto zadzwonić i zapytać o cenę u nas
Kupuję PXM Gate 4. Poradźcie jaki kabel nabyć?
Potrzebuję 50-100mb na bębnie.
Znalazłem takie:
http://www.thomann.de/pl/roland_digital
net_231104
http://www.lightingcenter.pl/behringer-
12167.html
Który będzie lepszy? Może jakieś inne propozycje?
Ostatnio edytowany przez mosquito13 (2016-02-03 14:19:22)
Ja używałem różnych skrętek.Od najtańszej chińskiej do firmowej na bębnie.Pod względem stabilności działania wszystkie pracowały poprawnie.W tej chwili uzywam skrętki Telegartner na który założyłem złącza też tej firmy/w moim przypadku nie mogłem użyć Neutrika/.Do tego bęben Adam Hall.Skrętka oczywiście linka.Rozwijana i zwijana już wielokrotnie-bez problemów.Podobnej klasy skrętką jest Bitner.Ta opcja jest niższa od gotowej na bębnie o połowę/500-600 zł/ przy -moim zdaniem-podobnej klasie.
Ja używam skretki razem z siecią, HD kable chyba. Długość 50m. Podobno długość nie powinna przekraczać 70m, w przypadku HOGa
Ja używam skretki razem z siecią, HD kable chyba. Długość 50m. Podobno długość nie powinna przekraczać 70m, w przypadku HOGa
Why?
Bo kable Ethernet tak mają z założenia, takie są standardowe obiecywane zasięgi.
Z żyłami drutowymi zasięg to 100 metrów, ale żyły plecione to 70 metrów.
A jaka jest różnica pomiędzy żyłami drutowymi, a plecionymi (w kontekście HOGA)?
P.S.
Nie jestem inżynierem elektronikiem, elektrykiem, informatykiem, ...
Nie ma żadnego kontekstu HOGa. Nie ma od tego wyjątków dla jakiejkolwiek innej konsolety. Tak po prostu mają sieci Ethernet na kablach typu skrętka.
Żyły skręcane w przewodach Ethernet są albo z litego drutu, albo z plecionek. Żył z litego drutu używa się tylko do instalacji stałych, bo wielokrotne zginanie po prostu łamie żyły. Plecionka dobrze znosi zginanie, ale trochę gorzej przewodzi sygnały i stąd krótszy zasięg.
Dlatego w uproszczeniu mówi się o 70 metrach, bo z zasady nie bierze się przewodów drutowych na rental.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 10 zapytań ]