Odp: Program z SGMa do CONGO
Witam.
Congo jr niema wejścia fizycznego. Potrzebny Ci np ETC ETCNet2 DMX Node - Two Port aby za jego pomoca wysłać z SGM-a sygnał do Congo.
--------------------
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » ETC Congo / ETC Cobalt » Program z SGMa do CONGO
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Congo jr niema wejścia fizycznego. Potrzebny Ci np ETC ETCNet2 DMX Node - Two Port aby za jego pomoca wysłać z SGM-a sygnał do Congo.
Witam. Potrzebny Ci np ETC ETCNet2 DMX Node - Two Port aby za jego pomoca wysłać z SGM-a sygnał do Congo.
Mam wrażenie, że "każden jeden" tzw. stół można poprzez takowego NODE'a przyłączyć.
I to jest w tym wszystkim najlepsze!
Jakiego byś nie miał - sytuacja jest taka sama z wejściem DMX... : )
A jak mam puszczony sygnał po skretce to moge urzyć bramki etc zeby np. z mojego congo wysłąć sygnał dmx na bramke a z bramki skrętką na komputer tak zeby sterować grandma pc która z koleji jest skonfigurowana z grandma 3d?
Mam nadzieje ze w miare jasno opisałęm
Bramka Etc ma tylko protokół ETC Net 2/3. I tu pojawia sie pytanie do Kacpra, jakim protokołem można wejść do GMa?
Poza fizycznym gniazdem DMX, wejściem może być ArtNet i sACN.
Ale czy "gołe" onPC będzie chciało przeliczać wartości DMX na kanałach nie objętych licencją? Tego nie wiem.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2014-06-26 14:52:19)
A jak mam puszczony sygnał po skretce to moge urzyć bramki etc zeby np. z mojego congo wysłąć sygnał dmx na bramke a z bramki skrętką na komputer tak zeby sterować grandma pc która z koleji jest skonfigurowana z grandma 3d?
Mam nadzieje ze w miare jasno opisałęm
http://www.forum-oswietlenia.pl/viewtopic.php?id=1480
testowałem z chamsysem i działa
bez noda , bez licencji na oryginalnych softach artnet krążył po loopback'u windowsowym ip 127....
więc powinno zadziałać z innymi też
ok ale jak to skonfigurować bo za cholery nie moge połączyć cobalta z grandma 2 on pc. zaraz zrobie syf w ustawieniach ze bede musiał reinstala robic
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 10 zapytań ]