Odp: grandma 2 pytania różne
ponawiam pytanie >> pracuje ktoś , widział lub wie jak to działa ??? czy enkondery będą działać jak trzeba >? chodzi o Elation MIDIcon ?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ponawiam pytanie >> pracuje ktoś , widział lub wie jak to działa ??? czy enkondery będą działać jak trzeba >? chodzi o Elation MIDIcon ?
Wie ktoś jak kontrolować prędkość pryzmy z executora w MAC700? gMA2.9.1.1
temp fader
Nie jestem idiotą i zawsze sprawdzę wszystkie rozwiązania na których temat mam wiedzę, zanim zadam pytanie... Pracuję na bibliotekach oryginalnych. Temp i CF nie działają. Wyrzuca tylko wartości skrajne. Będę wdzięczny za konkretne i sprawdzone odpowiedzi.
nie wiem po cholerę się burzysz. Ja robię jako temp fader i działa. tyle w temacie
Nie wiem czy tą opcję też sprawdziłeś, ale może tak:
Setup ---> Patch & Fix sch. ---> Fixture Types ---> Mac 700 Profile ---> Edit ---> Wyłącz przy parametrze EFFECTWHEEL (E) funkcję Snap
Snap działa. Dziękuję bardzo.
Dwa pytania:
1. Jak rozdzielić programery ze stołów pracujących w jednej sesji MA-NET?
2. Gdzie w 2-ce znajduje się funkcja od efektów zwana w 1-ce "ONE SHOOT"?
Używam gMA3.0.0.2. Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowany przez Prezes (2014-06-10 15:55:28)
1. Jak rozdzielić programery ze stołów pracujących w jednej sesji MA-NET?
Zrobić różnych użytkowników i zalogować się różnymi loginami
Dobrze jest sobie zrobić także różne profile użytkowników, bo jak dwóch różnych użytkowników używa tego samego profilu, to wykonywanie zmian w widokach będzie działało u obydwu użytkownikach
Nie sprawdzałem jeszcze, ale wydaje mi się że nie ma tej funkcji.
Oczywiście można zaimprowizować podobne działanie innymi sposobami.
Prezes napisał/a:2. Gdzie w 2-ce znajduje się funkcja od efektów zwana w 1-ce "ONE SHOOT"?
Nie sprawdzałem jeszcze, ale wydaje mi się że nie ma tej funkcji.
Oczywiście można zaimprowizować podobne działanie innymi sposobami.
Raczej nie ma, kiedyś już szukałem dość długo i nie znalazłem, trzeba robić "łopatologicznie"
Używam gMA3.0.0.2. Z góry dziękuję.
Jeżeli chciałbyś używać funkcji typu "ONE SHOOT" a efekt który chcesz uzyskać nie jest trudny do napisania krokami, możesz próbować chaserem. W oknie edycji chasera masz 3 opcje:
1. Loop Endless ( lata w kółko )
2. Shoot Off ( jeden przebieg i wyłączenie)
3. Shoot On ( jeden przebieg i zostaje włączone na ostatnim cue)
trochę to bzdurne by w takiej desce robić coś "sposobem" powinni po prostu dopisać taką opcję i tyle
Zgadzam się powinna być, szczególnie jeżeli była w 1. Natomiast zawsze warto zaraportować do nas albo bezpośrednio do MA Lighting swoje uwagi tech.support@malighting.com, gdyż może się okazać, że dana funkcja nie jest zaimplementowana z określonych przyczyn. Samo mówienie, że powinno być albo nie ma rzadko kiedy pozytywnie skutkuje, a umówmy się, że najwięcej poprawek jest wprowadzanych dzięki osobom, które na codzień pracują na tych konsoletach
Możliwe że ta funkcja czeka na bardziej uniwersalne rozwiązanie.
Przypomnę jako przykład, że zamiast zwykłych funkcji wybierania co n-te urządzenie, w grandMA jest MAtricks, które może to, oraz o wiele więcej.
pisałem do Ma lighting o znikających zaFIXowanych buttonach/faderach przy przenoszeniu Stron z egzekutorami. Jednak nie widzę w liście BUG FIXów by zostało to poprawione w najnowszym sofcie
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 10 zapytań ]