Odp: Wholehog III na sprzedaż
Bardzo dobra propozycja za tą kwotę! Kto szuka taniego rozwiązania nie ma się co zastanawiać.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo dobra propozycja za tą kwotę! Kto szuka taniego rozwiązania nie ma się co zastanawiać.
Chamsys jest bardziej user friendly??? Wiekszej głupoty to ja nie słyszałem;-) Nie znam bardziej user friendly konsolety niz Hog.
Dla każdego "user friendly" znaczy co innego. Tutaj nie chodzi o filozofię pracy której po prostu trzeba się nauczyć, ale sztuczki i kruczki których cham ma multum i które ułatwiają życie od programowania po świecenie live.
Ja do chama nie mogłem się w ogóle przekonać dopóki nie zobaczyłem jak fajnie i szybko można na nim pracować.
Ostatnio edytowany przez avekamil (2014-02-15 21:59:57)
To skoro chamsys jest bardziej friendly, to czemu transy używają hogów?
Bo Hog był sporo czasu temu przed Chamsysem i wtedy miał większe możliwości wyjść DMX za pomocą procesorów.
Wie ktoś czy w Hog 3 da się mapować matryce led? Tak jak w Chamsysie? Ewentualnie jeżeli nie to można skorzystać z media serwerów? Jeżeli to jedyna droga to czy taki Arkaos się nadaje?
Ok, chciałbym zakupić tego HOG'a, sprzedając mojego chamsysa, ale nie wiem, czy warto, stąd kilka pytań:
1.-czy w Hogu 3 jest pixel mapper tak łatwy jak w chamsysie (i czy wogóle jest)
2.-czy można zapisywać swoje palety, pozycje itp w jednym oknie layaut?
3.-czy na ekranach mogę odpalić okna excutorów z możliwością odpalania o określanym przez siebie czasem (czyli zapisuję pod exec pozycję i chcę aby "wjechała" w określonym czasie fade, który np wybieram przez wystukanie go na klawiaturze (tak, jak to jest w pearl tiger avo- tzn w avo executorami nazywam górną partię przycisków pod górnymi suwakami)?
4.-czy hogi 3 mogę łączyć ethernetami w celu synchronizacjii pliku show?
5.-czy w sofcie hog 3 mogę określić przycisk do danego playbacka, który jak w chamsysie służy do ustalania czasu tap to chase time?
6.-czy hog ma swój wizualizator? (a'la Magic Vis)?
7.-wracając do user-friendly- czy w hogu jest odpowiednik opcji FAN, która bardzo ułatwia tworzenie pozycji?
8.-czy HOG 3 ma wbudowanego UPS'a?
Czyli ogółem: warto przechodzić z Chama na Hoga? Pozdrawiam? Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje?.
EDIT: ucinanie postów przez Alę może wkurzać...
Ostatnio edytowany przez Mateusz (2014-02-16 21:06:28)
1.-czy w Hogu 3 jest pixel mapper tak łatwy jak w chamsysie (i czy wogóle jest)
Niestety nie ma
2.-czy można zapisywać swoje palety, pozycje itp w jednym oknie layaut?
Tak.
3.-czy na ekranach mogę odpalić okna excutorów z możliwością odpalania o określanym przez siebie czasem (czyli zapisuję pod exec pozycję i chcę aby "wjechała" w określonym czasie fade, który np wybieram przez wystukanie go na klawiaturze (tak, jak to jest w pearl tiger avo- tzn w avo executorami nazywam górną partię przycisków pod górnymi suwakami)?
Nie można tego robić, ale za to możesz szybko edytować czas wejścia w zapisanej pamięci.
4.-czy hogi 3 mogę łączyć ethernetami w celu synchronizacjii pliku show?
Tak
5.-czy w sofcie hog 3 mogę określić przycisk do danego playbacka, który jak w chamsysie służy do ustalania czasu tap to chase time?
Tego nie wiem ( pracuje na roadhofu gdzie jest to realizowane trochę w odmienny sposób )
6.-czy hog ma swój wizualizator? (a'la Magic Vis)?
Swojego dedykowanego nie ma.
7.-wracając do user-friendly- czy w hogu jest odpowiednik opcji FAN, która bardzo ułatwia tworzenie pozycji?
Tak jest.
8.-czy HOG 3 ma wbudowanego UPS'a?
Z tego się orientuje to nie ma Ale mogę się mylić.
Czyli ogółem: warto przechodzić z Chama na Hoga? Pozdrawiam? Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje?.
Ja osobiście nie przesiadłbym się na hog3 z czegoś powyżej winga.
UPS jest, ale służy tylko do zapisania show i prawidłowego wyłączenia Hoga. Tap tempo nie ma. Jest pewna sprytna sztuczka, pozwalająca zadać czas z klawiatury. Reszta odpowiedzi się zgadza.
Rozmieszczenie klawiszy - mistrzostwo świata w ergonomii.
Odnawiam temat -zostało nam jeszcze kilka konsolet.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 10 zapytań ]