Odp: GrandMA1 Light czy Chamsys MQ 60
Tak, Kacprze, moja wina mówiąc o PC miałem na myśli klasyczne komputery komercyjne z Windowsem, oczywiście w MQ 100 itp są PC'ty, ale Z Linuxem, a nie Windowsem. Jeżeli chodzi o MA to tam też PC, ale ze specjalnie skonfigurowanym windowsem (chyba XP), ale to zupełnie co innego, gdy zestawisz to z laptopem użytkowym dla konsumenta z Windowsem 7 Home Edition, bez znaczenia czy to będzie 64 bit 4 rdzeniowy procesor 6 RAM, czy 32- 1 rdzeniowy laptop z 1GB RAM, bo to cały czas jest ten sam zawodny system począwszy od BIOSU, skończywszy na Windowsie. Laptopy i PC komercyjne są do użytku domowego- jak kowalskiemu podczas robienia prezentacji w power poincie w biurze zatnie się windows to go restartuje i po sprawie, ale jak kowalski weźmie taki komputer na sztukę i będzie chciał zaświecić i zatnie mu się w trakcie to bez back'up'a 2 minutowa stop klatka zwłaszcza jeżeli podchodzisz do tego profesjonalnie to porażka. Chyba, że świecisz bale weselne po szkołach. Mój komputer kosztował mnie ponad 3 koła, zamawiany i składany SPECJALNIE na zamówienie u producenta- DELL Polska.
Komputer wyposarzony w 6 GB Ramu, dwurdzeniowy, wzmocniony procesor- najnowsze rozwiązanie intela premium, typu all in one z masą pamięci wbudowanej, ekranem dotykowym z warstwą hartowanego szkła, zaawansowanym systemem chłodzenia- TYLKO DO ŚWIATŁA dał ostatnio dupy, gdy w czasie sztuki w kinie nagle same z siebie zaczęły się podświetlać randomowo przyciski select w moim wingu ChamSysa. Po krótkim czasie nastąpiła zcinka i po sterowaniu. Po restarcie następnego dnia wszystko działa, to nie tylko ten PC mnie zawiódł, wcześniej LenovoIdeapad y450 i wiele wiele innych. Więc nie mów mi proszę, że komputer nie spełniał wymogów programu. Porównywanie PC w konsolach i domowych PC jest nie trafne. Same funkcje systemowe Windowsa, niezbędne do pracy, których nie używa się w konsolach, takie jak podtrzymywanie pulpitu itp. zabierają Ci CPU.