Temat: Pomoc dla zielonego :)
Jestem nowy na tym forum, także witam serdecznie szanowne grono.
Zajmuję się oprawą muz. wesółek i innych eventowych imprezek. Do tej pory moje światełka to sprzęt DiscoTecha bez DMXa czyli totalny bałagan
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie inteligentne » Pomoc dla zielonego :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zajmuję się oprawą muz. wesółek i innych eventowych imprezek. Do tej pory moje światełka to sprzęt DiscoTecha bez DMXa czyli totalny bałagan
Sory że powtarzam pytanie, ale mój post został totalnie skrócony
Zajmuję się oprawą muz. wesółek i innych eventowych imprezek. Do tej pory moje światełka to sprzęt DiscoTecha bez DMXa czyli totalny bałagan "w eterze" Oprócz wspomnianych mam jeszcze 2x Revo III (Master/slave) i dwa lasery Volcano RGY 350mW chodzące pod Sterownikiem DMX.
Przymierzam się do modernizacji światełek proszę o pomoc w wyborze.
Do wydania do 20 000. Myślę o 6 głowach powiedzmy takich http://prosklep.pl/product/ruchome_glow
pot._dmx._
6 parek
http://prosklep.pl/product/led_reflekto
_par_7_tri
sterowanie
http://prosklep.pl/product/nasze_hity_3
28_kanalow
Przyda się też jakaś rampa na statywach, ale tego tematu jeszcze nie zgłębiałem.
Światełka wyłącznie na własne potrzeby, świecące max 4x w miesiącu na salach mieszczących max 150 luda.
Ktoś pomoże????
Byłbym ogromnie wdzięczny
Witaj. Miałem przyjemność pracować na tych głowach i (co dziwne) dawały sobie radę na małej scenie. Nawet udało się przeżyć brak zoom-a. Więc jak do użytku dla DJ i w salach z hazer-em powinny ładnie gadać. Z tego co mi mówił znajomy głowy były po ok. 40 sztukach i pracowały bez zarzutów.
Niestety co do parów i sterowania nie mogę za dużo pomóc bo nie miałem styczności.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Toldi (2013-10-14 19:33:09)
WIELKIE dzięki!!
Tym bardziej że jesteśmy prawie ziomalami mieszkam 40km od Iławy 40 od Grudziądza i 40 od Brodnicy i grałem kiedyś w Prabutach
Ciekawi mnie też awaryjność - nie chciałbym za dużo walczyć z serwisem - tym bardziej że uważam się za pechowca i często mój nowy sprzęt trafia do naprawy. Miałeś może do czynienia z softem do sterowania?
Tak dla ścisłości jestem jednoosobowym grajkiem, także mam zdecydowanie mniej czasu, o ile w ogóle go mam, na rygle od światełek.
Przydałby się soft w którym extremalnie szybko można by przełączać się na różne sceny - dobrym rozwiązaniem byłoby przypisanie scen pod przyciski funkcyjne laptopa F1 F2 itd, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ogóle jest możliwe. Ciekawi mnie też opcja MIDI w niektórych sterownikach. Może dzięki tej funkcji dałoby się przypisać scenę do konkretnego utworu takie rozwiązanie byłoby dla mnie najlepsze, ale niestety nie znalazłem jeszcze konkretnego i dobrego źródła informacji.
Do sterowania proponuję darmowego FreeStyler'a DMX i konwerter DAB System za ok 150 zł
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 10 zapytań ]