Temat: Discotech Scan Tech 150
Siema
Czy ma ktoś może schowane za szafą, lub też pod łóżkiem procesory do Scan Techa 150 ?
Wiem , że to już zabytek , ale musimy zreanimować dwie sztuki , a może komuś zalega w garażu.
Pozdrawiam
Grzegorz
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Serwis oświetlenia scenicznego » Discotech Scan Tech 150
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema
Czy ma ktoś może schowane za szafą, lub też pod łóżkiem procesory do Scan Techa 150 ?
Wiem , że to już zabytek , ale musimy zreanimować dwie sztuki , a może komuś zalega w garażu.
Pozdrawiam
Grzegorz
Potrzebujecie procesory czy wsad do nich, bo to pewna różnica. Nie znam 150 ale podejrzewam, że płytka sterująca we wszystkich modelach jest taka sama więc pasuje procesor at89c52. Z tego co mi wiadomo program nie jest w żaden sposób zabezpieczony więc można skopiować ze starego procka.
Zabytek jak zabytek ale działa na atmelu i można a go reanimować do śmierci. I tak wychodzi taniej niż chińszczyzna.
Jeśli wam zależy na czasie to ciężko będzie. Dopiero jak polepię jakiś programator to zgram wsady. Chyba, że klient poczeka albo chce wam się trochę zmodyfikować urządzenie to przerobicie trochę kod od słowaków:
http://www.hypex.sk/index.php?action=Ko
/MScan.htm
Sprawdź układ resetu procesora miałem pare takich uszkodzeń.
Jeśli wam zależy na czasie to ciężko będzie. Dopiero jak polepię jakiś programator to zgram wsady. Chyba, że klient poczeka albo chce wam się trochę zmodyfikować urządzenie to przerobicie trochę kod od słowaków:
http://www.hypex.sk/index.php?action=Ko /MScan.htm
To zależy ile trzeba czekać. Nie może być żadnej modyfikacji ponieważ klient ma dedykowany sterownik do tych urządzeń ( parę przycisków :-) )
Jakbyś pozgrywał wsad bylibyśmy bardzo wdzięczni :-)
Ostatnio edytowany przez GrzegorzPro (2013-08-19 05:53:42)
Sprawdź układ resetu procesora miałem pare takich uszkodzeń.
Mógłbyś trochę dokładniej sprecyzować ?
Ostatnio edytowany przez GrzegorzPro (2013-08-19 05:52:28)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 11 zapytań ]