Temat: MA Scancommander
Witam,
czy ktoś za może ten stół i czy mógłby się podzielić swoją wiedzą na temat obsługi niektórych jego funkcji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
czy ktoś za może ten stół i czy mógłby się podzielić swoją wiedzą na temat obsługi niektórych jego funkcji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Jest instrukcja po angielsku
dzięki mam ją i po niemiecku i po angielsku, ale chodzi mi oprócz obsługi instrukcyjnej jakąś praktyczną obsługę tj. np. jak ustawić led pary?
Ostatnio edytowany przez waldi1888 (2013-08-05 06:35:52)
Jeśli chodzi o stworzenie opisu urządzenia to ja rozumiem że zajmuje się tym rozdział 11.
Nie mam jednak doświadczenia z tą konsoletą.
Witam. Używałem ten sterownik,nawet mam go do tej pory.Intuicyjny w obsłudze ale z paroma kłopotliwymi ograniczeniami. Generator ruchu to tylko
Witam. Używałem ten sterownik,nawet mam go do tej pory.Intuicyjny w obsłudze ale z paroma kłopotliwymi ograniczeniami. Generator ruchu to tylko "circle" na szczęście ma ustawiane parametry dla każdego urządzenia oddzielnie.Biblioteka urządzeń ograniczona ale łatwo stworzyć własne.Można zapisywać sceny,presety,sekwencje.To zresztą wiesz z instrukcji.Musisz mieć świadomość że ten sterownik służy raczej do sterowania ruchomymi urządzeniami/nazywa się w końcu Scancommander/ kosztem ubsługi kanałów dimmerowych.Tych ma tylko 96 w bankach nazywających się EXTRA 1 i EKSTRA 2.W każdym z tych banków jest 16 urządzeń trzykanałowych/ruchomych świateł też jest tylko 16/.Powoduje to sytuację taką że reflektor ledowy mający 6 kanałów to dla tego sterownika dwa urządzenia w kolejności po sobie np. Fixture 3 i 4.Nie ma możliwości zrobienia tego inaczej.Oczywiście można zaprogramować go tak że kolory będą wywołane przyciskami.Troszkę gorzej z ledem typu FL 672.W wersji 24 kanałowej to dla sterownika 8 urządzeń.Można zaprogramować ruch koloru jako chase używajac ostatniego rzędu przycisków po prawej stronie na dole i od biedy panel zaświeci.Generatora na to niestety nie ma.Adresowanie wszystkich urządzeń dowolne ale też sam patchuje jeśli nam to pasuje/trzeba pamiętać że to tylko jedna linia DMX./To w zasadzie wszystko co jest zaskakującego w tym sterowniku.Jeśli będziesz miał pytania i będę umiał odpowiedzieć spróbuję ci pomóc.Pozdrawiam
Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Jestem Ci wdzięczny za tą wiedzę. W razie gdybym miał pytania (a pewnie będę je miał) to na pewno się odezwę Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]