Temat: MA Scancommander

Witam,
czy ktoś za może ten stół i czy mógłby się podzielić swoją wiedzą na temat obsługi niektórych jego funkcji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Post's attachments

1992_03_d8a29c2854.jpg 70.84 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

2

Odp: MA Scancommander

Jest instrukcja po angielsku

Post's attachments

scancommander_english.pdf 768.88 kb, 19 downloads since 2013-08-05 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

3

dzięki mam ją i po niemiecku i po angielsku, ale chodzi mi oprócz obsługi instrukcyjnej jakąś praktyczną obsługę tj. np. jak ustawić led pary?

Ostatnio edytowany przez waldi1888 (2013-08-05 06:35:52)

4

Jeśli chodzi o stworzenie opisu urządzenia to ja rozumiem że zajmuje się tym rozdział 11.
Nie mam jednak doświadczenia z tą konsoletą.

5

Witam. Używałem ten sterownik,nawet mam go do tej pory.Intuicyjny w obsłudze ale z paroma kłopotliwymi ograniczeniami. Generator ruchu to tylko

6

Witam. Używałem ten sterownik,nawet mam go do tej pory.Intuicyjny w obsłudze ale z paroma kłopotliwymi ograniczeniami. Generator ruchu to tylko "circle" na szczęście ma ustawiane parametry dla każdego urządzenia oddzielnie.Biblioteka urządzeń ograniczona ale łatwo stworzyć własne.Można zapisywać sceny,presety,sekwencje.To zresztą wiesz z instrukcji.Musisz mieć świadomość że ten sterownik służy raczej do sterowania ruchomymi urządzeniami/nazywa się w końcu Scancommander/ kosztem ubsługi kanałów dimmerowych.Tych ma tylko 96 w bankach nazywających się EXTRA 1 i EKSTRA 2.W każdym z tych banków  jest 16 urządzeń trzykanałowych/ruchomych świateł też jest tylko 16/.Powoduje to sytuację taką że reflektor ledowy mający 6 kanałów to dla tego sterownika dwa urządzenia w kolejności po sobie np. Fixture 3 i 4.Nie ma możliwości zrobienia tego inaczej.Oczywiście można zaprogramować go tak że kolory będą wywołane przyciskami.Troszkę gorzej z ledem typu FL 672.W wersji 24 kanałowej to dla sterownika 8 urządzeń.Można zaprogramować ruch koloru jako chase używajac ostatniego rzędu przycisków po prawej stronie na dole i od biedy panel zaświeci.Generatora na to niestety nie ma.Adresowanie wszystkich urządzeń dowolne ale też sam patchuje jeśli nam to pasuje/trzeba pamiętać że to tylko jedna linia DMX./To w zasadzie wszystko co jest zaskakującego w tym sterowniku.Jeśli będziesz miał pytania i będę umiał odpowiedzieć spróbuję ci pomóc.Pozdrawiam

7

Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Jestem Ci wdzięczny za tą wiedzę. W razie gdybym miał pytania (a pewnie będę je miał) to na pewno się odezwę smile Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam