Temat: Jaka deska do 5k zł? Pilot 3000 vs Azure?
Jaką deskę polecacie w kwocie do 5000zł? Mowa o używanym urządzeniu bo nówki sensownej chyba nie ma. Chamsys Pc Wing odpada. Chce fabryczny kompletny sterownik. Do obsługi powiedzmy: 12 głów, 8 x ledbarów FL-672, 18x Parów ledowych, 6x Sunstripów, 12 kanałów Dimmera, 4x strobo, dymiarka. Zależy mi na ciekawych efektach na ledbarach i parach, więc przyda się dobry generator efektów. Preferuje raczej świecenie "w biegu" na podstawie przygotowanych presetów a nie odpalanie kompletnych scen. Chciałbym aby stół był w minimalnym stopniu riderowy. Tak aby przyjezdny świetlik nawet pogrymasił ale kojarzył deskę (w tej chwili proponuje Pulsara ). Z tego co się zorientowałem to w zasięgu mógłby być SGM Pilot 3000 i Avolites Azure. Azure ma dużo playbacków i chyba podobną logikę działania do Pearla ,więc obcy świetlik powinien go obsłużyć. Z drugiej strony mam wrażenie, że Pilot trochę nowocześniejsza konstrukcja. Jak wygląda szybkość programowania stołu włącznie z patchowaniem?Na którym stole zrobimy to szybciej? Który lepiej się sprawuję jeśli chodzi o wożenie po klubach z tym samym show?Mam na myśli, podmianę urządzeń. Czy do obsługi Azurea niezbędny jest monitor czy jest on tylko pomocny?Na którym stole w szybszy sposób wygeneruje ciekawe efekty na ledbarach? Jeśli macie inne pomysły na sterownik, proszę o sugestię. Jeśli ktoś się chce pozbyć w najbliższym czasie któregoś, też proszę o info.
Ostatnio edytowany przez elvisking (2013-07-14 18:43:36)