Odp: Hydepark
Amatorka. zawodowa osłona przed deszczem złapana byłaby za pomocą GAFFY
Michał nie pochwalaj amatorki z jakąś izolacją
P.S. Ostatecznie opaski , dużo opasek
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Amatorka. zawodowa osłona przed deszczem złapana byłaby za pomocą GAFFY
Michał nie pochwalaj amatorki z jakąś izolacją
P.S. Ostatecznie opaski , dużo opasek
lżejsza lapmka mogłaby poszybować nieco
maca 2000 to raczej taki parasol by nie poderwał
na to w firmie nigdy byśmy nie wpadli + za twórczość
KRIS to w słabej firmie robisz i bardzo mało "kreatywnej"
widac ze nie zawsze rider i wielkośc sceny musi się zgadzac ,, widac można
Perkusja wysokiego poziomu
Ma ktoś namiary do firmy, która prowadzi szkolenia do pracy na wysokości? Nigdy ze wspinaczką itp. styczności nie miałem, więc nie interesuje mnie samo wyrobienie uprawnień (podobno wystarczy tylko zgoda lekarza?) ale kompleksowe szkolenie dzięki któremu będę wiedział jak się nie zabić, które będzie przydatne w naszej branży i które będę mógł sobie wpisać w CV.
Byłem na paru stronach i zauważyłem, że co druga firma szkoli według zaleceń jakiejś międzynarodowej organizacji, niestety wszędzie jest ona inna, więc wydaje mi się że wobec tego sens płacenia dużej kasy za jakiś "międzynaorodwy certyfikat" o którym nikt nie słyszał jest znikomy. Czy mam rację?
Ostatnio edytowany przez chaluga (2013-03-28 14:07:17)
Miedzynarodowe uprawnienia Riggerskie to IRRATA. Szkolenie i egzamin mozna zrobić np w Krakowie. Tam jest wszystkoo o riggerstwie ogólno pojętym i ogólnie stosowanym. Z tego co słyszałem to szkolenie IRRATA jest dość drogie (pierwszy lewel). Jesli chcesz poprostu sie nie zabic w pracy i dowiedziec o technikach wspinaczkowych, asekuracji, zawiesiach itd przydatnych w naszej branży ja polecam szkolenie w firmie Rigger.pl u Pana Daniela. Jest bardzo dużo praktyki i teorii. Po zakończeniu szkolenia jest wystawiany certyfikat. Polecam bo byłem ????
Robił ktoś upgrade jem k1 na wersje 2.0?
ma ktoś pomysł na ruchomy ( góra dól ) podest dla wokalisty ?? wie ktoś kto robi takie rzeczy ? wysokośc podnoszenia max pół metra sterowanie albo nogą , z serii dwa przyciski na podeście , lub z boku sceny przez technika .. myślałem o wykorzystaniu sterowników i elektroniki z systemu podnoszenia szyb w aucie , oczywiście inny silnik i konstrukcja ....
Do takich rozwiązań mechanika sceny. Nie są to tanie rozwiązania i co ważne na elementy do unoszenia ludzi niezbędne są certyfikaty/spełnione normy itd..
Rozwiązania domowej roboty zdecydowanie odradzam.
Duże doświadczenie w mechanice sceny ma PS Teatr.
ma ktoś pomysł na ruchomy ( góra dól ) podest dla wokalisty ?? wie ktoś kto robi takie rzeczy ? wysokośc podnoszenia max pół metra sterowanie albo nogą , z serii dwa przyciski na podeście , lub z boku sceny przez technika .. myślałem o wykorzystaniu sterowników i elektroniki z systemu podnoszenia szyb w aucie , oczywiście inny silnik i konstrukcja ....
To zdecydowanie nie jest coś na "zrób to sam". Przepisy co do mechaniki scenicznej są bardzo surowe. Jeśli to ma być z udziałem ludzi, to tym bardziej. Zabezpieczenia i sterowanie również specjalnego typu, wymogi stosownego szkolenia obsługi.. Sprzęt jest raczej drogi... ceny rzędu pięciocyfrowego.
wydaje mi się ze gdyby podjeła się tego firma która zajmuje się automatyka na codzień to nie będzie to aż tak duży koszt , tym bardziej iż maxsymalna wysokośc to max 80 cm do sceny
Z tego co pamiętam Sękosie moją taką platformę. Coś było na arminie w MPT
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.058 sekund, wykonano 10 zapytań ]