Witam, po kliknięciu na to zdjęcie mi się otwiera w normalnych rozmiarach.
Problem polega na tym, że nagle przestaje wychodzić sygnał DMX... Głowy stają w miejscu z otwartym shutterem albo mrugają w zależności od programu, Wszystko co z efektora nagle staje w miejscu. Stół działa normalnie, tzn. mogę sobie przełączać EXECI, palety itp. Ale nic się nie dzieje. Jak kliknę na OUT parametry normalnie działają, te z efektora również.
To dzieje się w różnych sytuacjach... Nie raz po prostu przy fleszowaniu, dwa razy się zdarzyło, że stół tylko włączyłem [nic więcej, żadnych urządzeń] po 40 minutach podchodzę do stołu odpalam głowy i sygnał nie wychodzi. To się zdarza za każdym razem przy innej sytuacji nie ma na to zasady. Zawsze jest ten komunikat ze zdjęcia. Dlatego też taka nazwa tematu...
Wyjścia wyglądają tak: 1 - głowych pary led, tuby led, 2 - stroboskopy, wyjście 3 i 4 jest na tej przystawce na USB Chamsysa. Tak więc wyjście 3 - całe puste, 4 - sterowniki do pasków led [około 50 sterowników].
W sumie mogę wszystko zapiąć w wyjścia 1 i 2 bez użycia przystawki, ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak się dzieje.
Tak, kiedyś pisałem, że muszę pojechać do serwisu, ale niestety ciężko jest dogadać się z szefostwem z powodu braku zastępczego stołu.
Logi podrzucę na dniach jak będę w klubie.
Chyba teraz lepiej opisałem sytuacje
Ostatnio edytowany przez oSA (2013-01-27 11:18:24)