1

Temat: grandMA + Art-net node

Witam,
Posiada ktoś wiedzę na temat działania grandMA z tego typu sprzętem:
http://www.elationlighting.eu/pl/e-node … -node.html

2

Odp: grandMA + Art-net node

działać działa, jeśli masz odpowiednią liczbę parametrów w stole. bo nie rozszerzy to licencji na parametry w stole. art net to po prostu dmx przez ethernet.

3

grandMA1 może wysłać maksymalnie do 8 linii DMX przez artnet. Oczywiście potrzebne są moce obliczeniowe na parametry wysterowane na tych wyjściach.

4

Bramka oxo artnet - 8x out sprawdzona z ma1 full cena do 1600zł

5

DMX TRIGGER - można przypisać to jako zewnętrze wejście do stołu?

6

mlody napisał/a:

DMX TRIGGER - można przypisać to jako zewnętrze wejście do stołu?

A nie jest to przypadkiem funkcja własna tego konkretnego node do wyzwalania jakichś zapisanych stanów DMX?

7

Dokładnie tak jest. Tylko ten konkretny node może ma funkcję aby wysłać to wejście po artnecie?
Pytanie kierowanie do vandj.  wink

8

Tych bramek jest wiele. Testowałem oxo ... Nie miała dodatkowych wejść ani wyjść ... Proste 8 out  po artnet. Sprawdzana tez z Madrix em do 16 lini.

9

Dziękuję za pomoc oraz poważne podejście do tematu.

10

ja będe niebawem testował NA, dam znać jak chulało

11

kajmar888 napisał/a:

ja będe niebawem testował NA, dam znać jak chulało

i jak ?

Ostatnio edytowany przez avekamil (2013-02-08 17:32:10)

http://www.galeriaotwock.waw.pl/avekamil/jeb.jpg

12

Mam problem z konfiguracją:
Procesor OXO. Ustawiam IP: 2.16.0.3 MASK: 255.0.0.0 . Odpalam gMA 1 jako admin. Widzi całego node bardzo ładnie. Konfiguruję Ethernet Outputs. DMX via Ethernet = ON. Zapisuję. I gdy zmieniam jakieś parametry nic się nie dzieje. Wszystko sprawdziłem dwadzieścia razy. O co chodzi? o.O

13

GMA1 on PC?
Aby uzyskać licencję na parametry do GMA1/2 on PC trzeba zakupić 2port node/2port node PRO, było na forum setki razy. Więcej info apropo samych 2port'ów znajdziesz u dystrybutora LTT www.ltt.com.pl

14

To po co wtedy wgle jest art-net w stole? Jest osobna zakładka do port node i nsp. Pytanie było kierowane do vandj... ?

15

ale on pc nie ma licencji na parametry samo w sobie, licencję nadaje dopiero 2port node