Temat: grandMA + Art-net node
Witam,
Posiada ktoś wiedzę na temat działania grandMA z tego typu sprzętem:
http://www.elationlighting.eu/pl/e-node
-node.html
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Posiada ktoś wiedzę na temat działania grandMA z tego typu sprzętem:
http://www.elationlighting.eu/pl/e-node
-node.html
działać działa, jeśli masz odpowiednią liczbę parametrów w stole. bo nie rozszerzy to licencji na parametry w stole. art net to po prostu dmx przez ethernet.
grandMA1 może wysłać maksymalnie do 8 linii DMX przez artnet. Oczywiście potrzebne są moce obliczeniowe na parametry wysterowane na tych wyjściach.
Bramka oxo artnet - 8x out sprawdzona z ma1 full cena do 1600zł
DMX TRIGGER - można przypisać to jako zewnętrze wejście do stołu?
DMX TRIGGER - można przypisać to jako zewnętrze wejście do stołu?
A nie jest to przypadkiem funkcja własna tego konkretnego node do wyzwalania jakichś zapisanych stanów DMX?
Dokładnie tak jest. Tylko ten konkretny node może ma funkcję aby wysłać to wejście po artnecie?
Pytanie kierowanie do vandj.
Tych bramek jest wiele. Testowałem oxo ... Nie miała dodatkowych wejść ani wyjść ... Proste 8 out po artnet. Sprawdzana tez z Madrix em do 16 lini.
Dziękuję za pomoc oraz poważne podejście do tematu.
ja będe niebawem testował NA, dam znać jak chulało
ja będe niebawem testował NA, dam znać jak chulało
i jak ?
Ostatnio edytowany przez avekamil (2013-02-08 17:32:10)
Mam problem z konfiguracją:
Procesor OXO. Ustawiam IP: 2.16.0.3 MASK: 255.0.0.0 . Odpalam gMA 1 jako admin. Widzi całego node bardzo ładnie. Konfiguruję Ethernet Outputs. DMX via Ethernet = ON. Zapisuję. I gdy zmieniam jakieś parametry nic się nie dzieje. Wszystko sprawdziłem dwadzieścia razy. O co chodzi? o.O
GMA1 on PC?
Aby uzyskać licencję na parametry do GMA1/2 on PC trzeba zakupić 2port node/2port node PRO, było na forum setki razy. Więcej info apropo samych 2port'ów znajdziesz u dystrybutora LTT www.ltt.com.pl
To po co wtedy wgle jest art-net w stole? Jest osobna zakładka do port node i nsp. Pytanie było kierowane do vandj... ?
ale on pc nie ma licencji na parametry samo w sobie, licencję nadaje dopiero 2port node
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]